Sport

#Biciklizam

Amerikanac Brandon McNulty po kiši u Opatiji do etapne pobjede i crvene majice

Amerikanac Brandon McNulty po kiši u Opatiji do etapne pobjede i crvene majice
Sport-IT

Amerikanac Brandon McNulty (UAE Team Emirates) pobjednik je treće etape ovogodišnje biciklističke utrke CRO Race vožene od Novog Vinodolskog do Opatije u dužini od 89.5 kilometara, a tom je etapnom pobjedom preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Etapa se prema prvotnom planu trebala voziti od Otočca do Opatije u dužini od 154 kilometra, ali jak vjetar na dionici ceste od Senja do Novog Vinodolskog prisilio je organizatore na skraćivanje etape, a samim time otpali su brdski cilj na Vratniku te prolazni cilj u Novom Vinodolskom.

Također, zbog jake kiše koja je pratila vozače od starta do cilja odlučeno je kako se neće dijeliti bonifikacijske sekunde u Opatiji kako prilikom prvog prolaska ciljnom ravninom tako niti na samom cilju.  Drugo mjesto u etapi zauzeo je još jedan vozač iz momčadi UAE Team Emirates, Španjolac Igor Arrieta, a treće Danac Tobias Lund Andresen (dsm-firmenich-POSTNL) koji su za pobjednikom zaostali 26 sekundi.

Nakon tri etape crvenu majicu vodećeg preuzeo je McNulty sa 30 sekundi prednosti u odnosu na drugog Talijana Giovannija Lonardija (Polti-Kometa) i 36 sekundi ispred trećeg Andresena. Plavu majicu za najboljeg sprintera u četvrtoj će etapi nositi Talijan Giovanni Lonardi (Polti-Kometa), zelenu majicu za najboljeg penjača zadržao je Nizozemac Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt p/b Mantel), dok je novi nositelj bijele majice za najboljeg mladog vozača Danac Tobias Lund Andresen (dsm-firmenich-POSTNL).

Na cilju u Opatiji uime organizatora Vladimir Miholjević, direktor utrke, posebno je zahvalio svim redarima koji su neumorno radili kako bi osigurali sigurnost i nesmetano odvijanje etape. „Njihova predanost i profesionalizam omogućili su da, unatoč vremenskim uvjetima, odradimo sve etape uspješno, a posebno ovu današnju. Hvala im što su važan dio ovog događaja, osiguravajući sigurnost sudionika i publike“, istaknuo je Miholjević.

Četvrta etapa utrke vozit će se u petak, 4. listopada od Krka do Labina u dužini od 160,5 kilometara.


Reci što misliš!