Sport

Košarka, Favbet Premijer liga

Mazalin: Ako igračima Zaboka pustiš da se raspucaju može biti zeznuto

Mazalin: Ako igračima Zaboka pustiš da se raspucaju može biti zeznuto
Šime Zelić/ PIXSELL

Košarkaši Zadra sutra igraju utakmicu 2. kola FAVBET Premijer lige protiv Zaboka.

Riječ je o momčadi protiv koje je Zadar igrao u pripremi sezone, u finalu memorijalnog turnira Tomislav Knežević, kada je na kraju uvjerljivo slavio 74-59, iako su gosti „prijetili“ sve do posljednje četvrtine. U 1. kolu FAVBET Premijer lige pobijedili su u gostima Dinamo-Zagreb, što dovoljno govori o kvaliteti koju imaju.

- Igrali smo protiv njih ali svi znamo da je ovo prvenstvena utakmica i da je potpuno drugačije, ne samo zbog uvijek nezgodnog gostujućeg terena i njihovih navijača. Znamo dobro sve njihove igrače, ispratili smo utakmicu s Dinamom koju su dobro odigrali, slavili u produžetku. Neugodni su, pucaju iz svih pozicija i ako im pustiš da se raspucaju može biti zeznuto. Mi se kao i u svakoj utakmici moramo fokusirati na sebe, dobro smo trenirali i idemo u Zabok odigrati najbolje što možemo, rekao je jutros na konferenciji za medije jedan od aduta Zadra Lovro Mazalin.

Jedna od glavnih kvaliteta Zaboka je što je zadržao praktički cijelu prošlogodišnju momčad, zajedno s vrlo kvalitetnim trenerom Ivanom Tomasom. U pobjedi protiv Dinama prednjačila su četvorica igrača: Sikirić i Lužaić s 21 poenom te Cinac i Cvitanović po 20. Probleme Zadranima, bude li njihova večer, mogu stvoriti i Savić, Črnjević, Karahodžić…

- Na domaćem terenu igraju dobro, osjećaju se komforno, protiv Dinama su šutnuli preko 40 trica što ilustrira njihov stil igre. Morat ćemo biti fokusirani u obrani, postotak njihovog šuta smanjiti na najmanju moguću razinu te im ne dopustiti da imaju novi napad nakon promašaja. To je formula za dobar rezultat, ističe trener Zadra Danijel Jusup.

Zadarskoj publici posebno će biti zanimljivo vidjeti Antonija Sikirića, koji se dobro snašao u ovoj sredini.

- Sikirić je motiviran, to je sportski. Protiv Dinama je odigrao vrlo dobro, pogodio pet trica s visokom statistikom. Neka dobro odigra i ovu utakmicu, a Zadar da pobijedi, kaže Jusup.

Zadar na put ide bez ozlijeđenog Mate Kalajžića, koji će tek sljedećeg tjedna znati kada će ponovno moći na parket. Utakmica se igra sutra, u petak, u Gradskoj sportskoj dvorani Zabok s početkom u 20:10 sati, uz izravan prijenos na MAXSport televiziji.


Reci što misliš!