Sport

Ritmička gimnastika

Hrvatske mlađe kadetkinje Eva Škoda (KRG Sirena) i Leoni Premužić (GK Vindija) brončane na Prvenstvu Balkana!

Hrvatske mlađe kadetkinje Eva Škoda (KRG Sirena) i Leoni Premužić (GK Vindija) brončane na Prvenstvu Balkana!

Od 26. do 29. rujna u Budvi se održavalo 2. Prvenstvo Balkana u ritmičkoj gimnastici. U sastavu delegacije Hrvatske su bile i dvije članice KRG Sirena - juniorka Vita Franov i mlađa kadetkinja Eva Škoda te njihova trenerica Nera Grizelj.

Članice KRG SIRENA Vita Franov i Eva Škoda osvojile 5. mjesto u finalu!

Prva dva dana natjecanja donijela su odlične rezultate, kako za reprezentaciju tako i za članice KRG SIRENA. Vita Franov osvojila je 5. mjesto i izborila finale u vježbi s čunjevima (24.950), a Eva Škoda osvojila je 6. mjesto i izborila finala u vježbi s loptom (21.100).

Reprezentacija Hrvatske izborila ukupno 11 finala.

U timskom dijelu natjecanja hrvatske mlađe kadetkinje Eva Škoda (KRG SIRENA) i Leoni Premužić (GK VINDIJA) brončane su na Prvenstvu Balkana.

Zadnji dan natjecanja bio je rezerviran za finale najboljih ritmičarki, u kojem je Vita Franov u juniorskoj kategoriji zauzela 5. mjesto u vježbi s čunjevima, a Eva Škoda u mlađim kadetkinjama 5. mjesto u vježbi s loptom. Najbolji rezultat za hrvatsku reprezentaciju u finalu ostvarile su Leoni Premužić (srebro i bronca) te Lara Mahmoud El Haty (bronca).

Sastav delegacije:

  • Natjecateljice: Lara Mahmoud Elhaty Hosny (KRG LEDA), Tia Mahmoud Elhaty Hosny (KRG LEDA), Eva Škoda (KRG SIRENA), Leoni Premužić (GK VINDIJA), Lucija Rukavina (GK AURA), Hana Gradečak (GK AURA), Eva Kocijan (GK VINDIJA), Zora Delač (KRG LEDA), Iana Benčić (KREG GALATEA), Vita Franov (KRG SIRENA), Ana Jurković (GK MAKSIMIR), Gresa Ramadani (GK AURA), Tamara Artić (GK AURA)
  • Trenerice: Nika Roberta Crevatini, Rea Strnad, Nera Grizelj, Ana Fočić
  • Sutkinje: Mirjana Starčević Bosnar, Elena Bosykh, Barbara Maceković

- Izrazito sam zadovoljna s nastupima, cure su pokazale da su fizički spremne za velika natjecanja, ali su pokazale i hrabrost i psihičku stabilnost što mi je bilo još važnije. Nadam se da ćemo imati još prilika za predstaviti se na velikim natjecanjima, što nas jako motivira za daljnji rad, kazala je trenerica Nera Grizelj.


Reci što misliš!