Sport

Nogomet,

Sergej Jakirović očekivano smijenjen, Sandro Perković privremeno rješenje

Sergej Jakirović očekivano smijenjen, Sandro Perković privremeno rješenje
Marko Lukunić/PIXSELL

Sergej Jakirović više nije trener zagrebačkoga Dinama, potvrđeno je iz redova hrvatskog prvaka koji je objavio da su se Dinamo i Jakirović sporazumno razišli, te da će momčad privremeno preuzeti Sandro Perković.

Jakirović (47)  je otišao nakon remija s Rijekom i poraza od Hajduka u prvenstvu, te teškom porazu u Muenchenu od Bayerna (2-9) u prvom kolu Lige prvaka.Jakirović je na Dinamovu klupu sjeo krajem kolovoza prošle godine, kada je stigao iz Rijeke, a s Modrima je upisao ukupno 41 pobjedu, devet remija i deset poraza.

"GNK Dinamo ovim putem želi obavijestiti javnost kako je dogovoren sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim trenerom plavih, Sergejom Jakirovićem. Prvu momčad će kratkoročno do odluke o novom dugoročnom trenerskom rješenju voditi dosadašnji član stručnog stožera, Sandro Perković", objavio je Dinamo na svojim web-stranicama.

Sandro Perković je u Dinamovu stožeru bio još u sezoni 2021/'22. u mandatima trenera Željka Kopića i Ante Čačića pri čemu su osvojili naslov prvaka. Potom je proveo uspješnih šest mjeseci u Latviji gdje je vodio momčad Rige. Od veljače 2023. ponovno je u Maksimiru pri čemu je, uz glavne trenere Čačića, Igora Bišćana i Sergeja Jakirovića, sudjelovao u osvajanju nova dva naslova prvaka i jednom pokalu pobjednika Kupa. 

Sergeju Jakiroviću se zahvalio i predsjednik Dinama Velimir Zajec.
“Prije svega želim Sergeju Jakiroviću zahvaliti na svim rezultatima koje je postigao. Imali smo ugodnu suradnju, na mene je ostavio dojam kvalitetne osobe i želim mu puno sreće u daljnjoj karijeri.

Najvažnije je u ovakvim situacijama da ostanemo ljudi, te da interes Dinama stavimo na prvo mjesto. Na svima nama je sada da donesemo kvalitetnu odluku o novom treneru u ovom nezgodnom trenutku po Dinamo i da se vratimo na pobjedničke staze”, kazao je predsjednik GNK Dinamo Velimir Zajec.

Sergej Jakirović je u trenersku ulogu Dinama uskočio u delikatnom trenutku, neposredno nakon turbulentnih dvoboja protiv grčkog AEK-a u 3. pretkolu Lige prvaka kad je smijenjen glavni trener Igor Bišćan. Sergej Jakirović je iznio najveći dio prošle natjecateljske godine ovjenčane dvostrukom krunom okrunjenu s čak 11 uzastopnih pobjeda.

Momčad je u toj sezoni vodio u 51 službenoj utakmici i ostavio je na vrhu s osam bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja Rijeku i dvoznamenkastom razlikom u odnosu na ostale konkurente. Jakirović je u ovih godinu i 29 dana na plavoj klupi vodio točno 60 utakmica upisavši 41 pobjedu, devet remija i 10 poraza.

Štoviše, povezao je pola godine bez poraza u službenom dvoboju, od 14. ožujka i izgubljene utakmice protiv PAOK-a u Solunu sve do ovoga petka 13. i gubitka bodova protiv Hajduka. U tom je intervalu spojio 21 službenu  utakmicu bez poraza. Mandat je zaključio s osvojenim naslovom prvaka, pokalom pobjednika Kupa, plasmanom u osminu finala Konferencijske lige i ulaskom u Ligu prvaka.


Reci što misliš!