Sport

15. rujna

Jedinstveno penjačko natjecanje Punta Bajlo „Deep Water Solo“ ponovno u Zadru

Jedinstveno penjačko natjecanje Punta Bajlo „Deep Water Solo“ ponovno u Zadru
Marko Dimić/PIXSELL

U nedjelju 15. rujna 2024. godine na stijenama Punte Bajlo u Zadru organizira se jedinstveno sportsko natjecanje - Punta Bajlo „Deep Water Solo“, natjecanje u brzinskom slobodnom penjanju.

Disciplina penjanja koja se, u nedostatku hrvatske inačice, naziva „Deep water solo“ ili „psihoblock“ je jedinstvena penjačka disciplina koja se odvija iznad mora, bez ikakve zaštitne opreme osim morskih dubina ispod penjača. Penjači u toj disciplini mogu opušteno testirati same granice svojih penjačkih vještina koristeći od opreme jedino specijaliziranu obuću – penjačice znajući da je svaki pad ublažen osvježavajućim padom u more. 

Ove nedjelje natjecatelji će odmjeriti snage u što bržem prolasku  penjačkog smjera na liticama Punte Bajlo u dužini od oko 50 m, maksimalne visine 3m i maksimalne težine 6a.

Natjecatelji će biti rangirani prema vremenu prolaska smjera i to u dvije kategorije – muškarci i žene. Samo natjecanje je pogodno kako za rekreativce tako i naprednije penjače. 

Ovo adrenalinsko natjecanje u organizaciji Sportsko penjačkog Kluba Paklenica iz Zadra doživjet će svoje šesto izdanje, a već godinama privlači penjače iz Zadra, ostatka Hrvatske, inozemstva, ali i sve ljubitelje avanture i sporta. Osim penjača-natjecatelja na sam event dobrodošli su svi dati podršku natjecateljima, ali i pridružiti se na popratnom programu nakon samog natjecanja. Vidimo se! 

Veliko hvala sponzorima: IGLU ŠPORT Zadar i FIBRO.

Raspored Natjecanja:

Lokacija: Punta Bajlo (Šetaliste Karma, Zadar)

Datum: 15. rujna 2024. godine

Početak natjecanja: 16:30

Kategorije: Žene, Muškarci

Kotizacija: 5 EUR na dan natjecanja


Reci što misliš!