Sport

šest ekipa

Stanići pobjednici Prvog varoškog turnira na male branke Dračevac Ninski 2024

Stanići pobjednici Prvog varoškog turnira na male branke Dračevac Ninski 2024

Vrućina, sunce i asfalt nisu omeli igrače da prirede pravi spektakl od malog nogometa u formatu 3 vs 3 na Prvom varoškom turniru na male branke Dračevac Ninski 2024.

Natjecalo se šest ekipa, a pobjedu su u uzbudljivom finalu odnijeli Stanići svladavši Vlaku rezultatom 5:2.

Varoški turnir na male branke Dračevac Ninski 2024 Varoški turnir na male branke Dračevac Ninski 2024

Fešta od malog nogometa održala se prošle subote, na zadnji dan kolovoza, na Sportskom centru Dračevac Ninski. Nakon grupne faze, dalje su prošle četiri ekipe od kojih je najveće iznenađenje bila ekipa Bućara. Zasluženo su izborili polufinale, no pehar i medalje za treće mjesto kući je ponijela ekipa Petričevići centar. Nimalo razočarani rezultatom 3:0, Bućari su objeručke prihvatili paket osvježavajućih pića.

Zanimljivo je bilo i u polufinalnoj utakmici između Petričevića centra i Stanića. Na kraju drugog poluvremena utakmica je završila rezultatom 1:1. Napetost je kulminirala u dramatičnom raspletu – pucanjem petom s centra. Stanići su pokazali veću smirenost i spretnost u ovom neobičnom izazovu i tako osigurali finale.

Finale je obilježila dominacija Stanića. Golovima Marka Stanića Cimpre (2), Marina Bukvića (2) i Frane Stanića, osigurali su pobjednički pehar i titulu prvih pobjednika Prvog varoškog turnira na male branke Dračevac Ninski.

Vlaka je postigla dva pogotka zahvaljujući udarcima Ante Zekanovića i Tonija Vickovića, no to nije bilo dovoljno da zaustavi raspoložene Staniće za rezultat 5:2.

Sve utakmice, od popodneva do večeri, pratili su brojni mještani i njihovi gosti. Nisu skrivali koliko im je drago da se ovako nešto organiziralo u njihovu mjestu koje se nalazi u sastavu Općine Poličnik i broji nešto manje od 300 stanovnika. Početkom mjeseca otvoren je društveni dom, a pored njega napravljeno je bućalište te opremljeno igralište za nekoliko sportova.

U ime mladaih dračevca Ninskog i organizatora turnira, Marino Bukvić i Marko Stanić Cimpre, izrazili su svoju zahvalnost svim sudionicima i posjetiteljima:

Zahvaljujemo svim posjetiteljima koji su uveličali ovu našu feštu od nogometa jer da nije njih ništa od ovog ne bi imalo smisla. Isto tako, zahvaljujemo sponzorima koji su nas pomogli na bilo koji način da sve to izgleda kako smo zamislili. I za kraj, najveća zahvala dečkima i curama iz mjesta koji su proteklih nekoliko dana odvojili velik dio vremena i stavili se na raspolaganje u bilo koje doba dana. Pokazali smo da duh sela još živi u nama. Nadamo se da je ovo početak jedne lijepe tradicije. Još jednom hvala svima i vidimo se dogodine!, poručili su.

Tijekom cijelog dana, u pauzama između utakmica, djeca su se bezbrižno igrala, a nije im bio problem ni vratiti loptu kad bi je igrači napucali preko zaštitnih mreža.

Nakon sportskog dijela, uslijedilo je druženje i zabava uz besplatnu hranu i piće po simboličnim cijenama, čime je ova manifestacija dodatno uveličana i pretvorena u nezaboravno iskustvo za sve prisutne.

SASTAVI:

Stanići:

Marko Stanić Cimpre
Marino Bukvić
Marko Stanić
Frane Stanić
Luka Stanić Biba

Vlaka:

Ante Zekanović
Toni Vicković
Tomislav Kevrić
Toni Zekanović
Marko Zekanović

Petričevići centar:

Luka Petričević
Leo Petričević
Šime Petričević
Roko Petričević

Bućari:

Mate Zekić
Ante Zekić Kale
Tomislav Petričević
Marin Knežević
Davor Bevanda
Ante Stanić Ćuća
Davor Bevanda
Vitomir Petričević

Zekići zapad:

Šime Zekić
Tomislav Zekić
Marijan Zekić
Mario Bevanda Macan

Kulina:

Vinko Knežević
Ante Knežević
Joso Knežević
Alen Knežević


Reci što misliš!

 Izdvojeno