Sport

Vaterpolo

Murterski VK Brodograditelj gleda prema budućnosti, u planu je i gradnja zatvorenog bazena

Murterski VK Brodograditelj gleda prema budućnosti, u planu je i gradnja zatvorenog bazena

Vaterpolo klub Brodograditelj, smješten u Betini na otoku Murteru, ove godine klub ove je godine dobio novu upravu. Na izbornoj skupštini za predsjednika kluba izabran je Marijan Magazin, dok je za dopredsjednika izabran Luka Jakovčev.

Njihov tim čine i Dinko Jadrešić kao šef struke te Frane Bilić kao šef produkcije. Od početka mandata, cilj je jasan – promocija i komercijalizacija sezonskog vaterpolskog sporta te povećanje broja mladih sportaša.

Marijan Magazin, predsjednik kluba, istaknuo je: „Svi smo se lijepo povezali. Odrasli smo s klubom, naši djedovi i očevi su također bili dio njega. Osjećamo obavezu i želju da nastavimo održavati klub i unaprijediti ga u određenim segmentima. Iako nismo prisutni cijelo vrijeme, uspjeli smo posložiti sustav koji funkcionira. Naš novi glavni tajnik Ivor Jušić, koji živi u Betini, pruža nam podršku na terenu, tako da udaljenost nije problem.“

Prošlog su ljeta proslavili impresivnih 70 godina postojanja. Ovaj jubilej obilježen je velikim slavljem i premijerom filma "Brodograditeljevih 70" u režiji Arsena Oremovića. Tijekom sedam desetljeća, Brodograditelj se etablirao kao simbol 2. Vaterpolo lige, najprije u Jugoslaviji, a zatim u Hrvatskoj.

Jedna od najpoznatijih figura koja je nosila kapicu Brodograditelja je dvostruki zlatni olimpijac Tomislav Paškvalin, koji i sam vuče korijene iz Betine. Osim toga, klub je bio prvi trenerski angažman našeg izbornika Ivice Tucka, koji je sad izbornik naše reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Uprava kluba postigla je značajna unapređenja. VK Brodograditelj je dobio novo vaterpolo igralište zahvaljujući natječajima Hrvatskog vaterpolo saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora. „To je velika stvar za naš klub, ali vjerujem i za sve klubove u Hrvatskoj kojima su dodijeljena ova vaterpolo igrališta. Još jednom izražavamo veliku zahvalnost HVS-u i HOO-u na prilici da pokažemo svu kvalitetu naše ljetne vaterpolo i plivačke škole u novom ruhu.“ - dodao je Magazin.

Jedan od izazova bio je stari betonski ponton koji se koristi ljeti. Dopredsjednik kluba Luka Jakovčev predložio je inovativno rješenje: „Marijan i ja smo gledali taj ponton i predložio sam da tih 30 metara jednostavno pretvorimo u oglasne površine i prodajemo ih kroz sponzorstva. Tako bismo estetski i komercijalno uredili stari ponton.“

Nova uprava uvela je mnoge novine, uključujući dizajn nove web stranice, digitalizaciju procesa upisa i plaćanja te udvostručavanje broja trenera. Ovi potezi pokazali su se uspješnima. Prihodi od sponzorstava i donacija porasli su za više od 200%, a broj upisane djece oborio je rekord s više od 100 upisa do 15. srpnja, približavajući se brojci od 200 djece.

Klub je također aktivan na društvenim mrežama, zahvaljujući Frani Biliću, direktoru produkcije kluba. „Moj djed Stajko bio je jedan od osnivača kluba, a Marijan, Luka i ja, osim što smo prijatelji od malih nogu, također smo proplivali uz Brodograditelj,“ - ističe Bilić. „Imamo kvalitetnu opremu koja nam omogućuje da mladima predstavimo naš klub i vaterpolski sport u formatu koji najviše konzumiraju kroz sadržaj na digitalnim platformama.“

Na natjecateljskoj strani, predsjednik Marijan Magazin je izjavio: „Sportski cilj je osvajanje nacionalne Ljetne vaterpolo lige.“ Prva momčad, koja uključuje srebrnog olimpijca Antonia Petkovića te prvoligaše poput Andrije Vlahovića i Domagoja Bulata, ima velike šanse za osvajanje naslova. Dinko Jadrešić, zadužen za stručna pitanja kluba, dodao je: „Uz naša dva mlada trenera, Roka i Lovru Bašića, ove godine smo angažirali i dva studenta s prve godine kineziologije, Petru Medar i Vilima Pantlika. Tako smo dobili jednu kvalitetnu trenersku postavu koja se međusobno poštuje i nadopunjuje.“

VK Brodograditelj ove godine organizira dva turnira u čast svojih članova: Savin Kup, u sjećanje na nedavno preminulog golmana Davora Bosnu-Savu, te međunarodni veteranski turnir Vlatko Jadrešić. Gledajući prema budućnosti, uprava kluba ima ambiciozne planove, a krajnji cilj je izgradnja zimskog bazena na otoku Murteru. „Generacije prije nas sanjale su tu ideju, a mi vjerujemo da možemo biti generacija koja će je realizirati.“ - zaključuje Magazin.


Reci što misliš!