Sport

#tornadele

Zapažen nastup Cheerleading Kluba Tornadele na Internacionalnom natjecanju Cheer4All u Milanu

Zapažen nastup Cheerleading Kluba Tornadele na Internacionalnom natjecanju Cheer4All u Milanu

Hrvatski cheerleading tim Tornadele postigao je značajne rezultate na Internacionalnom natjecanju Cheer4All, održanom 29. i 30. lipnja 2024. godine u Milanu.

Ovaj prestižni događaj okupio je vrhunske cheerleading timove i pojedince iz cijelog svijeta, pružajući priliku za natjecanje, stručna usavršavanja i globalne suradnje.

Stručna usavršavanja i edukacije

Natjecanje je započelo s International Cheer4All Cheerleaders Kampom i International Cheer4All Trenerskim Kampom, održanima 29. lipnja. Treneri Tornadela iz Zadra, Čakovca i Zagreba sudjelovali su na ovim edukacijama kako bi unaprijedili svoje vještine i znanja te pružili bolju podršku svojim timovima u budućim natjecanjima i nastupima.

Natjecateljski uspjesi

Vrhunac događanja bio je Cheer4All International Championships 2024, održan 29. i 30. lipnja, gdje je Hrvatska imala svog predstavnika u cheerleading senior solo kategoriji. Natjecatelji su nastupali dva dana s istom rutinom, a uzimao se najbolji rezultat.

Zahvaljujući suradnji s fitness centrom Red Spot i Sindy Bubek, predstavnik Hrvatske osvojio je drugo mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji. Ova kategorija uključuje natjecatelje i natjecateljice, što dodatno ističe uspjeh hrvatskog predstavnika. Snimku rutine pogledajte na sljedećem linku.

Globalna perspektiva

Natjecanje je također pružilo rijetku priliku za susret s timovima iz cijelog svijeta, uključujući SAD, gdje je cheerleading izuzetno razvijen i popularan. Ovo iskustvo omogućilo je članovima i trenerima Tornadela uvid u različite stilove i tehnike cheerleadinga na globalnoj razini.

Veća internacionalna natjecanja u zadnjih 30 godina uglavnom su se odvijala u Americi ili Japanu, zbog čega je Cheer4All iznimna prilika europskim timovima za sudjelovanje unutar Europe, uz manje troškove. Osim financijskih ušteda, ova prilika omogućuje jačanje međunarodnih veza i razmjenu kulturnih iskustava među sudionicima.

Kandidatura za domaćinstvo prvenstva

Na sastanku boarda nakon natjecanja, Hrvatska je dobila kandidaturu za domaćinstvo sljedećeg prvenstva 2026. godine. Predložena je rotacija domaćinstva s rasporedom: 2025. - Hrvatska, 2026. - SAD, 2027. - Kostarika, 2028. - Ujedinjeno Kraljevstvo.

Tornadele su izrazile želju da se ovo prestižno natjecanje održi u Zadru, što bi bio veliki korak za promociju cheerleadinga u Zadru i Hrvatskoj općenito. Na sastanku su dogovoreni brojni projekti i moguće suradnje koje će omogućiti rapidan razvoj cheerleadinga u Hrvatskoj, pružajući nove prilike za natjecatelje, trenere i cijelu cheerleading zajednicu.


Reci što misliš!