Sport

Boks

Žitelji i gosti Pašmana uživali u jedinstvenom ambijentu Noći boksa

Žitelji i gosti Pašmana uživali u jedinstvenom ambijentu Noći boksa
TZ općine Pašman

Ivano Skoblar, mlađi senior BK Zadar, uzdanica trenera Davora Dujića, proglašen je najboljim boksačem Noći boksa u Pašmanu. Skoblar je prekidom od strane suca u ringu, u drugoj rundi pobijedio svog starog znanca Lovru Bartolovića iz BK David iz Koprivnice.

Također je pehare za najborbeniji par zaslužio i seniorski dvojac, koji su boksali bez kaciga: Lovre Ćoza (BK Bandog, Zadar) i Danijel Šutalo (BK Gladijator, Zagreb). Noć boksa na Pašmanu, održana je u subotu navečer u ozračju ljetnih večeri na otvorenoj sceni. Ring je bio postavljen na mulu mjesne rive u Pašmanu.

Noć boksa 2024. @ Pašman Noć boksa 2024. @ Pašman

Promocija boksa uz zalazak sunca

Uz prekrasan ambijent zalaska sunca i prezentaciju promotivnih boksačkih mečeva mogli su uživati Pašmanci i brojni njihovi gosti. Mogli su vidjeti ukupno devet borbi. Pet pokaznih mečeva, revijalnog karaktera uz demonstraciju boksačkih tehnike, sve u izvedbi predstavnika BK Ares Diabolik iz Zadra.

U službenom, natjecateljskom programu održana su četiri meča. Sudjelovali su mladi boksači iz više zadarskih klubova, te njihovi gosti iz Koprivnice i Zagreba. Zabilježen je i nastup mladog Ukrajinca koji živi u Gospiću.

Duniću sraz stokilaša

Gledatelji na Noći boksa u Pašmanu, između ostaloga, na djelu su mogli vidjeti nositelje odličja sa PH, kao i  međunarodnih natjecanja. Ujedno, bila je to prigoda kako bi mladića stjecali iskustvo prvim izlascima u boksački ring. Uz veliko iščekivanje žitelja Pašmana, premijerni nastup pred domaćom publikom, imao je i kadet Jakov Dunić.

Član BK Pašman, je u super teškoj kategoriji je u srazu dvojice stokilaša, jednoglasnom sudačkom odlukom bio bolji od Luke Buovca iz BK Zadar. Što je popraćeno velikim ovacijama domaćih gledatelja

Zahvalnice od strane domaćina

Jedinstvenu boksačku manifestaciju, prve takve vrste na otocima zadarskog arhipelaga priredio je BK Pašman, jedini klub, čije je djelovanje vezano na hrvatskim otocima. Zbog te posebnosti, veliku potporu imali su u Općini Pašman i Turističkoj zajednici Općine Pašman, uz pokroviteljstvo Hrvatskog boksačkog sveza i Boksačkog saveza Zadarske županije.

Upravo iz tog razloga, predsjednik i trener kluba Mario Milolov uručio je plakete za izniman doprinos i potporu u promicanju boksa na otocima Krešimiru Ćosiću, načelniku Općine Pašman, te Hrvoju Mariću, predsjedniku Boksačkog saveza Zadarske županije. Svoj nastup i simpatične koreografije imale su i mlade članice Mažoretkinja otoka Pašmana.


Reci što misliš!