Sport

IN MEMORIAM

Preminuo je Slobodan Gnjidić bivši trener NK Zadar i benkovačkog Velebita iz 80-ih godina prošlog stoljeća

Preminuo je Slobodan Gnjidić bivši trener NK Zadar i benkovačkog Velebita iz 80-ih godina prošlog stoljeća
NK Zadar 1945

Bivši trener NK Zadar, kojega je 1985.godine uveo u tadašnju Drugu ligu Zapad, Slobodan Gnjidić, danas je pokopan na groblju u Pančevu.

Rođeni Benkovčanin, Gnjidić, preminuo je u 79.godini u Vojvodini gdje je živio i radio. Odajući počast svom bivšem treneru i nogometnom vizionaru, danas poslijepodne na komemorativnom skupu u Benkovcu okupio se veliki broj bivših igrača NK Zadar i NK Velebit iz 80-ih godina prošlog stoljeća.

Svojim ostvarenjima Gnjidić je zadužio nogomet zadarskoj kraja. Osim velikog uspjeha sa NK Zadar, kojeg je kroz kvalifikacije i mitske utakmice sa Zagrebom doveo do tada najvećeg rezultata zadarskog nogometa, Gnjidić je velikog traga ostavio u rodnom Benkovcu.

Uključujući jesensku polusezonu u Drugoj ligi Zapad, Gnjidić je tada klub sa Stanova vodio godinu i pol, a Velebit čak pet sezona. Pod Gnjidićevim vodstvom Velebit se tada plasirao u Jedinstvenu Treću Hrvatsku ligu, gdje su osvajanjem drugog mjesta iza Varteksa, ostvarili najveći nogometni doseg benkovačkog nogometa.

Gnjidić (na naslovnoj  slici skroz lijevo u gornjem redu) je kao igrač, između ostalog, nosio dres Velebita, Šibenika, zagrebačke Lokomotive, a kao trener radio je dugo u Vojvodini te u Gani.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti