Sport

Košarka, kvalifikacije za OI

Petrovićev Brazil usprkos porazu prvi u skupini

Petrovićev Brazil usprkos porazu prvi u skupini
Goran Kovačić/PIXSELL

Košarkaška reprezentacija Brazila, koju vodi hrvatski stručnjak Aco Petrović poražena je od Kameruna sa 74-77 u posljednjem kolu skupine B kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre koji je se održava u Rigi, ali je ipak osvojila prvo mjesto u skupini.

Na koncu su sve tri ekipe iz skupine B upisale pobjedu i poraz, pa je Brazil zbog bolje koš razlike osvojio prvo mjesto, dalje ide i Kamerun, dok je Crna Gora posljednja u skupini.

Podsjetimo, Brazil je u prvom kolu pobijedio Crnu Goru sa 81-72, potom je Crna Gora slavila protiv Kameruna sa 70-66, da bi u zadnjem kolu Kamerun porazio Brazil sa 77-74.

Kamerun je na poluvremenu vodio čak 17 razlike (56-39), međutim Brazil je u nastavku zaigrao daleko bolje smanjivši zaostatak na prihvatljivih minus tri.

Kamerun su predvodili Jeremiah Hill sa 22 koša, te Brice Eyaga Bidias sa 15 koševa, kod Petovićevih odabranika istaknuli su se Leo Meindl sa 19 koševa, te Lucas Dias sa 16 koševa.

Brazil će u subotu u polufinalu igrati protiv Filipina, dok se u drugom polufinalu sastaju Latvija i Kamerun. Finale je u nedjelju, a samo pobjednik ide na OI u Pariz.

Plasman u Pariz već su osigurali Francuska, SAD, Srbija, Njemačka, Kanada, Japan, Australija i Južni Sudan, a posljednja četiri putnika bit će poznata nakon kvalifikacijskih turnira koji se održavaju i u Valenciji, Portoriku i Pireju gdje nastupa hrvatska reprezentacija.


Reci što misliš!