Sport

boćanje

Ostankom u Prvoj županijskoj ligi Boćarski klub Vir ispunio je lanjski cilj, dok će u novoj sezoni Bluzeri tražiti zlatnu ligašku sredinu

Ostankom u Prvoj županijskoj ligi Boćarski klub Vir ispunio je lanjski cilj, dok će u novoj sezoni Bluzeri tražiti zlatnu ligašku sredinu

Izuzev priče oko tehničkog proračuna Općine Vir i nemogućnosti budžetskog financiranja Boćarskog kluba Vir, što i nije novost, s boćališta uz Muja ovih dana dolaze samo dobre vijesti.

Najbolja je, prenosi nam predsjednik Vira Darko Bašić, što će Marko Režan, Denis Jordan i Toni Jordan i sljedeće sezone braniti boje virskih Bluzera.

Posebno se to odnosi na najmlađeg petnaestogodišnjeg Tonija koji je u debitantskoj sezoni već pokazao kako se na njega može računati, a u tu je priču ugradio i poneki boćarski biser.

– Prekretnica je bila meč protiv Lišana kada je Toni pogodio 27 boći u brzinskom izbijanju i pobjedom nam donio preokret u igri. To je bio znak da može odigrati na visokoj razini – primjećuje Tonijev predsjednik i suigrač Bašić.  To je bio susret 8. kola i duel u brzinskom izbijanju s Josipom Devićem, a isti je učinak Jordan ponovio u 13. kolu protiv Povljane kada je pobijedio Šimu Rukavinu. Ukupno je Toni u 11 susreta pogodio 208 boći u brzinskom izbijanju (18,9 po susretu) s 47,4 posto uspješnosti, a donio je Bluzerima pet momčadskih punata u disciplini. Da priča oko 27 pogođenih boći u brzinskom ne bi bila neshvaćena, podsjećamo kako se prvi virski boćarski wunderkind i nekad juniorski reprezentativac Ante Nemarić tek kao 17-godišnjak približio brojkama od 30 pogođenih boći u brzinskom izbijanju, dok je koju godinu kasnije u paru s također mladim Lukom Buterinom u štafetnom izbijanju imao više od 40. Golobradi Jordan dosad nije imao fizičkih mogućnosti ni suigrača u štafeti za naznaku takvih postignuća, ali možda ga pronađe u 30-godišnjem Mladenu Markotiću iz BK Wels Velimirovac (2. HBL Zagreb-Slavonija) koji će u novoj sezoni također igrati za Virane. A to je druga dobra vijest.

– Nije riječ o vrhunskom igraču, ali će svojom kvalitetom svakako upotpuniti naš roster. S Markotićem koji može valjati i izbijati zaokružit ćemo priču oko sastava za novu sezonu, no najvažnije je ipak da su nam ostali Režan i Jordani. Imamo dobar sastav, taman za sredinu ljestvice. Možda ne bi bilo loše dovesti još nekoga kako bi mogli napasti sam vrh, klasičnog izbijača prije svega, ali je pitanje što bi nam u ovakvoj situaciji uopće donijelo prvo mjesto – retorički se pita Bašić. To znači kako su Virani u rosteru bez Markotića i u debitantskoj sezoni wunderkinda iz Ljupča uhvatili 25 bodova u Prvoj županijskoj boćarskoj ligi, ili svega dva boda manje od Povljane, Velebita i petoplasiranog Paljuva. A to su momčadi sa sredine ljestvice.

– Domaći remi s Paljuvom bio je kiks. Da smo dobili, imali bismo 27 bodova i plasman na sredini tablice. No najvažnije je da smo ostali u Ligi, a to nam je bio lanjski cilj. S Tonijem koji će stasati i biti bolji u sljedećoj sezoni, bit ćemo momčad za sredinu tablice. Doma moramo odigrati domaćinski i pobjeđivati, dok će nam u gostima biti što bude. Kao i dosad – osvrće se klupski predsjednik na lanjsku sezonu s pogledom na jesen 2024.     

OKVIR: BLUZERSKA ŠKVADRA S KARAKTEROM

Momčad Vira bit će uglavnom ista kao i svih ovih lanjskih godina, što znači da će u sezoni 2024./2025. kostur momčadi predstavljati domaći virski boćari pojačani Matom Režanom, Tonijem i Denisom Jordanom te Slavoncem Mladenom Markotićem. Najveće pojačanje za novu sezonu zapravo predstavlja očekivani napredak Tonija Jordana te činjenica da je domaći igrač Marino Radović odigrao sjajnu proljetnu polusezonu.

– Odigrao je vrhunski. Što god je igrao, kao valjač ili korektor, napravio je sjajan posao – opravdano hvali Bašić svog suigrača. No nije Radović bio jedini koji je zaslužio pohvale za izvedbu u polusezoni: veterani Nedo Buškulić i Ante Kapović imali su standardno dobar učinak i još bolji utjecaj na momčad, a sjajne proljetne momente imao je i Toni Kapović. U bluzersku škvadru s karakterom sjajno su se uklopili svi igrači, prije svega požrtvovni Režan i Jordani.

– Treba uvijek naglasiti kako nam Režan i Jordani igraju ne samo besplatno, nego i o svom trošku. Nemamo mogućnosti plaćati klupske troškove, pa svi naši igrači održavaju Klub – ističe predsjednik Bašić.   


Reci što misliš!