Sport

Više od 200 sudionika

U subotu na Višnjiku međunarodni hrvački turnir 12. Zadar Open

U subotu na Višnjiku međunarodni hrvački turnir 12. Zadar Open

Međunarodni hrvački turnir 12. Zadar Open 2024. održat će se u subotu, 6. srpnja 2024. u sportskoj dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku s početkom u 10 sati.

Domaćin natjecanja koje će okupiti najbolje mlade hrvače iz regije i šire te sudionike iz više od 20 hrvačkih klubova i osam zemalja: Austrije, Njemačke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Češke, Mađarske, je Hrvački klub Zadar. Natjecatelji će se okušati u slobodnom i grčko-rimskom načinu hrvanja.

Uoči turnira u tijeku je održavanje jedanaestog po redu Međunarodnog trening kampa u sportskoj dvorani Ravnice, također u organizaciji Hrvačkog kluba Zada, a koji traje do 5. srpnja, dok će se finalne borbe i zabavni program održati u subotu na trgu Petra Zoranića u 20:30 sati.

Hrvanje je drevni sport koji seže duboko u povijest i često se naziva “najstarijim olimpijskim sportom”. Svojom jednostavnošću i izazovima, hrvanje ne samo da razvija tjelesnu snagu, izdržljivost i motoričke sposobnosti, već i potiče disciplinu, samopouzdanje i poštovanje prema protivnicima. Kroz različite stilove sportaši se natječu koristeći raznovrsne tehnike bacanja, držanja i kontrole, ističući svoju spretnost i strategiju.

Ovaj događaj pruža priliku mladim sportašima da pokažu svoje vještine, dok će gledatelji moći uživati u kvalitetnim hrvačkim borbama. Organizatori pozivaju sve ljubitelje sporta da dođu, podrže mlade hrvače i budu dio ovog događaja.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti