Sport

Košarka

Brazil Ace Petrovića bolji od Crne Gore na kvalifikacijskom turniru u Rigi

Brazil Ace Petrovića bolji od Crne Gore na kvalifikacijskom turniru u Rigi
Goran Kovačić/PIXSELL

Košarkaši Dominikaske Republike pobijedili su reprezentaciju Egipta sa 90-77 (16-22, 27-9, 25-17, 22-29) u prvoj utakmici skupine B kvalifikacijskog turnira za OI koji je u utorak započeo u grčkom Pireju, na kojem nastupa i reprezentacija Hrvatske, koju od 20 sati čeka dvoboj sa Slovenijom.

Jean Montero je sa 17 koševa, pet skokova i četiri asistencije bio najbolji dominikanski igrač. Christopher Theoret Duarte je ubacio 14 poena, Victor Liz 12, a Angel Nunez je spojio 11 koševa i devet skokova.

Egipćane je sa 24 koša predvodio Ahmed Metwaly, a 15 poena je ubacio Khaled Abdelgawad.

U skupini A je i domaćin Grčka koja će u srijedu (20 sati) igrati protiv Dominikanske Republike.

Samo će pobjedničke reprezentacije na svakom od četiri kvalifikacijska turnira izboriti pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na turniru u latvijskom glavnom gradu Rigi dobro je startala reprezentacija Brazila koju vodi Aleksandar Petrović. Brazilci su sa 81-72 svladali reprezentaciju Crne Gore. Bruno Caboclo je sa 25 koševa i devet skokova bio najbolji u pobjedničkoj momčadi, dok je Marcelinho Huertas ubacio 17 poena. Crnogorce je predvodio Nikola Vučević sa 17 koševa i 13 skokova.

U skupini B na turniru u Rigi je još i Kamerun, dok skupinu A sačinjavaju Latvija, Gruzija i Filipini.

U Valenciji skupinu A čine domaćin Španjolska, Libanon i Angola, dok su u skupini B Finska, Poljska i Bahami.

U San Juanu će se u skupini A boriti Litva, Meksiko i Obala Bjelokosti, a u skupini B su domaćin Portoriko, Italija i Bahrein.

Prva i druga reprezentacija iz svake skupine će izboriti plasman u polufinale pojedinog turnira, koje je na rasporedu u subotu, 6. srpnja. Finalne utakmice će biti odigrane u nedjelju, 7. srpnja.


Reci što misliš!