Sport

Plivanje, Regionalno PH za Dalmaciju

Četiri zlata i titula regionalnog prvaka za Jaderinog mlađeg juniora Matu Molnara

Četiri zlata i titula regionalnog prvaka za Jaderinog mlađeg juniora Matu Molnara

U subotu, 29. lipnja 2024. na 50m bazenu Poljud u Splitu održano je 3. i 4. kolo Regionalnog prvenstva Hrvatske za Regiju 1 (Dalmacije) za kategorije od ml. kadeta do seniora.

U konkurenciji natjecatelja iz 12 klubova naše regije pod vodstvom trenera prof. Marijana Čuline boje PK Jadere branilo je 18 članova: Dora Babić, Matej Brkić, Gabriel Bušić, Luka Čulina, Andrija Kačanić, Gašpar Krstić, Klara Maruna, Niko Milin, Noa  Miočić, Mate Molnar,  Adrian Pavić, Marcel  Prenđa, Erika Sommer Bem, Ante  Šimičević, Marin Šimičević,  Jelena Šimunac, Jakov Vučenović i Vito Vukoša.

Ml. junior Mate Molnar (08) je doplivao do 4 zlatne medalje i titule regionalnog prvaka. Do zletne medalje je stigao u disciplini 400m slobodno (4:27.94), dok je u disciplini 800m slobodno s vremeno 9:29.45 osvojio zlato u kategorijama ml.juniora, juniora i seniora.

Junior Andrija Kačanić (08) je također doplivao do 4 medalje. Do zlatnih medalja i titule regionalnog prvaka u juniorskoj i seniorskoj kategoriji doplivao je u disciplini 50m leđno (28.92), dok je u disciplini 100m leđno (1:03.77) doplivao do srebrne medalje u juniorskoj te brončane u seniorskoj kategoriji

Za posebnu pohvalu je i kadet Adrian Pavić (2011) koji je isplivao 4 norme za PH, dok su  Noa Miočič i Vito Vukoša isplivali po jednu normu. U ženskoj konkurenciji istaknula se Erika Sommer Bem koja je tek ulazno godiste kategorije ml. kadeta te po novom pravilniku HPS-a zbog toga nema pravo nastupa na kadetskom PH iako je isplivala 4 norme.


Reci što misliš!