Sport

Košarka

Sesar: Dončić će vjerojatno svoje odigrati, a na nama je pokušati mu spustiti postotak uspješnosti šuta

Sesar: Dončić će vjerojatno svoje odigrati, a na nama je pokušati mu spustiti postotak uspješnosti šuta
Borut Zivulovic/PIXSELL

Svi su spremni i jedva čekamo početak, poručio je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar uoči sutrašnjeg početka olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Pireju.

Hrvatska reprezentacija u Pireju lovi vizu za Olimpijske igre u Parizu. U utorak, 2. srpnja hrvatske košarkaše u 20.00 sati očekuje ogled protiv Slovenije, a dan kasnije u 16.30 sati i susret protiv Novog Zelanda.

U drugoj skupini su Grčka, Egipat i Dominikanska Republika. Dvije najbolje ekipe iz svake skupine izborit će plasman u polufinale 6. srpnja, a finale je dan kasnije. Samo će pobjednik turnira izboriti plasman na Olimpijske igre.

"Nakon dugog puta i peripetija, umor je prisutan, no momci su odradili jedan trening, a danas slijedi i drugi. Što se tiče zdravstvenog biltena, sve je u redu, svi su spremni i jedva čekamo početak," kazao je Sesar za HKS.

Hrvatska otvara turnir protiv Slovenije koju će predvoditi NBA zvijezda Luka Dončić.

"Normalno je da najveći interes izaziva Luka Dončić koji je jedan od najboljih igrača na svijetu, međutim tu je i Prepelič, tu je i Josh Nebo, tu su i Dragič, Čančar, Murić… to su sve igrači visoke kvalitete i moramo se pobrinuti da se oni ne razigraju. Dončić će vjerojatno svoje odigrati, a na nama je pokušati mu spustiti postotak uspješnosti šuta. Ključ će biti u timskoj obrani kada ne smijemo dozvoliti Prepeliču koji je sjajan šuter da se razigra," istaknuo je Sesar.

Hrvatski izbornik je otkrio "formulu uspjeha".

"Ne smijemo dozvoliti da oni rade ono što žele, ne smijemo im dozvoliti da budu u komfornoj zoni. Pripremili smo neke taktičke varijante i detalje obrane i alternativne obrane, još ćemo dodatno napraviti video analizu njihovih dosadašnjih susreta i, nadam se, spremni dočekati utakmicu," naglasio je.

Fokus je na prvoj utakmici, no do druge s Novom Zelandom je tek 18 sati.

"Ta priprema je na stožeru i meni, a igrače ne želimo time opterećivati. Idemo korak po korak, pratit ćemo sve utakmice ovdje, ali fokus mora biti na prvoj sljedećoj," kazao je na kraju izbornik Sesar.

Osim u Pireju, olimpijski kvalifikacijski turniri igraju se i u Rigi, Valenciji i Portoriku.

RASPORED UTAKMICA:
2. srpnja u 20:00 Slovenija – Hrvatska
3. srpnja u 16:30 Hrvatska– Novi Zeland
6. srpnja – polufinalne utakmice
7. srpnja – finale


Reci što misliš!