Sport

Košarka, NBA liga

Bojan Bogdanović ponovo u Brooklyn Netsima

Bojan Bogdanović ponovo u Brooklyn Netsima
AP Images

Kako ove srijede piše ESPN, ali i većina drugih medija u SAD-a, hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović preselio se iz dosadašnjeg kluba New Yorka u Brooklyn.

Obavljena je razmjena između ta dva kluba po kojoj će put Brooklyna krenuti 35-godišnji Bogdanović i sedam izbora na draftu od 2025. do 2031. godine, četiri izbora prve runde te dva druge runde. U smjeru New Yorka ide Mikal Bridges te drugi izbor na draftu 2026. godine.

Za Bogdanovića je to povratak u Brooklyn Netse gdje je i počela njegova NBA karijera. Dres te momčadi je nosio od 2014. do 2017. godine. Potom je redom bio član Washingtona, Indiane, Utaha i Detroita, sve dok se ove kalendarske godine nije preselio u New York.

Bogdanović u New Yorku nije ostavio duboki trag, a treba vidjeti i hoće li ponovno ostati dulje u Brooklynu ili će ga taj klub dodatno proslijediti na neku novu destinaciju.

Prošlu sezonu Bogdanović je igrao za Detroit, prosječno 33 minute po utakmici, te je postizao 20.2 poena po ogledu uz 3.4 skoka. Prešavši u New York je igrao u prosjeku 19 minuta uz 10.4 poena i dva skoka po susretu.

Novi igrač New Yorka Bridges je prošle sezone kao najbolji igrač Brooklyna imao prosjek od 19.6 poena po utakmici uz 4.5 skoka i 3.6 asistencija.


Reci što misliš!