Sport

Nogomet, Euro 2024.

Dalić: Za nas je nokaut faza došla ranije, igra nam samo pobjeda

Dalić: Za nas je nokaut faza došla ranije, igra nam samo pobjeda
Marko Lukunić/PIXSELL

Ispred nas je još jedna povijesna utakmica. Igra nam samo pobjeda, ništa drugo nas ne zanima," kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji u Leipzigu uoči sutrašnjeg ogleda protiv Italije.

"Ispred nas je još jedna povijesna utakmica. Mi smo spremni, svi su zdravi osim Vide. Svjesni smo situacije, za nas je nokaut faza došla ranije, ali bez produžetaka. Igra nam samo pobjeda, ništa drugo nas ne zanima, sve drugo nas šalje kući. Ne bi željeli tako rano ići kući. Prve dvije utakmice nismo napravili potreban rezultat, ali u trećoj moramo. Uvijek smo bili pravi kada je trebalo, protiv Belgije, protiv Rusije, protiv Škotske," kazao je Dalić.

Aktualni europski prvaci u boljoj su poziciji od "Vatrenih". Nakon prva dva kola imaju tri boda, a hrvatska vrsta tek jedan. Hrvatska se u istoj situaciji nalazila i na zadnjem EURO-u kada je također nakon prva dva kola imala jedan bod, a u zadnjem kolu je porazila Škotsku.

"Pritisak je veći, želimo proći grupu. Pritisak je zbog rezultata, zbog rezultata, 100.000 navijača hoda za nama po Njemačkoj, ali to nas ne bi trebalo sputati, moramo pokazati karakter. Pokazati pravo lice kada je najteže. Ne smijemo ući u rezultatski minus, to sve mijenja," poručio je.

Talijanima za prolaz treba bod, a s druge strane stajat će Luciano Spalletti kojeg Talijani zovu "kraljem taktike".

"Cijenim Spallettija i njegove rezultate i trofeje. S Napolijem je bio prvak, ima još odličnih rezultata. Talijani su poznati po taktici, treba im jedan bod. Mi smo svjesni toga, moramo biti spremni na sve, moramo biti strpljivi, ne upadati u probleme, biti nervozni," istaknuo je hrvatski strateg.

Objasnio je koliko se ova reprezentacija razlikuje od one u Katru koja je osvojila svjetsku broncu.

"Ovo prvenstvo nismo dobro otvorili, ovo što smo odigrali nije bilo na nivou, prelagano primao golove, defanzivno smo lošiji. Nemamo Perišića kakav je bio u Katru gdje je bio u vrhunskoj formi, igrači su stariji dvije godine, igramo protiv jakih suparnika. Osnovni problem je što smo primamo prelagano golove."

Istaknuo je kako igra koju su "Azzurri" pokazali protiv "Furije" nije njihova prava slika.

"Nije to bila bila realna slika, Španjolska je bila dominantna, taj poraz će Italiju još više mobilizirati, to nije bila realna slika."

Smatra  kako će Spalleti mijenjati sastav, ali ne i formaciju.

"Ne očekujem da će puno mijenjati u smjeru taktike, možda nekoliko imena,. Bitno je da mi budemo bolji, znamo koliko Italija vrijedi," poručio je Dalić.


Reci što misliš!