Sport

Nogomet, Euro 2024.

Budimir: Nadigrali su nas u skoro svim aspektima igre, u srijedu je za nas finale

Budimir: Nadigrali su nas u skoro svim aspektima igre, u srijedu je za nas finale
Luka Stanzl/PIXSELL

Boli ovaj poraz, a u srijedu nam slijedi finale, kazao je napadač hrvatske reprezentacije Ante Budimir nakon 0-3 poraza od Španjolske u susretu 1. kola EURO-a u Njemačkoj.

"Utakmica i rezultat su lošiji od najlošijeg scenarija kojeg smo mogli zamisliti. Nadigrali su nas u skoro svim aspektima igre, bili su brži i agresivniji i konkretniji. Boli ovaj poraz, svi smo razočarani. Žao nam je zbog nas, zbog svih navijača koji su ovdje, ali i svih koji nas prate od doma," dodao je napadač Osasune.

Budimir je istaknuo kako treba analizirati ovaj poraza, ali i kako nema previše vremena za tugovanje jer utakmica s Albanijom je vrlo brzo.

"Trebamo brzo ići dalje, u srijedu je za nas finale. Šteta, i mi smo imali dobre prilike, ali lopta nije ušla u gol. Nismo imali sreće da barem malo promijenimo tijek utakmice."

Španjolska je povela u 29. minuti golom Alvara Morate, Fabian Ruiz je tri minute kasnije zabio za 2-0, dok je Dani Carvajal u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena postavio konačnih 3-0.

"Boli i to što smo dva gola primili u tri minute, a treći u završnici poluvremena. To su ti detalji koji rade razliku, treba čestitati Španjolcima na pobjedi. Ovaj poraz boli, ali slijedi srijeda i finale."

Budimir je naglasio kako su svi u svlačionici razočarani, ali i da ne žele odustati nakon prve prepreke.

"Ispred nas su još dvije utakmice, svi smo svjesni da nismo došli ovdje kako bi nakon prve prepreke slegnuli s ramenima," kazao je.

"Nakon lošeg prvog poluvremena u nastavku smo željeli biti bolji, ali nismo uspjeli promijeniti tijek utakmice. Naši navijači su pobijedili na tribinama, nažalost mi nismo uspjeli. Svi smo razočarani, ali ponavljam u srijedu ćemo napraviti sve da bude druga perspektiva," poručio je Budimir.


Reci što misliš!