Sport

Triatlon, 11. Green Devil

Uspješan nastup triatlonaca Zadra na Medvednici: David Pejdo drugi, Luka Ivanović treći u kategoriji U17

Uspješan nastup triatlonaca Zadra na Medvednici: David Pejdo drugi, Luka Ivanović treći u kategoriji U17

Prošle subote, Zagreb je bio poprište uzbuđenja i sportskog nadmetanja dok su se natjecatelji iz cijele Hrvatske okupili na super sprint kros duatlon utrci, koja je bila i Prvenstvo Hrvatske u toj disciplini.

Lokacija održavanja, Park prirode Medvednica, pružila je izazovno i slikovito okruženje za ovu dinamičnu utrku. Triatlon klub Zadar istaknuo se svojim prisustvom, s ukupno šest natjecatelja koji su se suočili s izazovima ovog zahtjevnog događaja.

Tradicionalni 11. Green Devil obilježio je lijep i sunčan dan. Utrku je organizirao Triatlon klub Maksimir, a sudjelovalo je ukupno 13 triatlon klubova iz cijele Hrvatske.

IMG-20240413-WA0007-768x1024.jpg

Jedan od najupečatljivijih aspekata utrke bio je nastup najmlađih članova kluba na promo utrci. Matija IvanovićVito Gobin i Niko Ropuš hrabro su stali na startnu liniju, demonstrirajući svoju predanost i želju za sportskim uspjehom već u ranoj dobi.

Njihovo sudjelovanje bilo je inspiracija svima prisutnima i podsjetnik na važnost podrške mladim sportašima. U najmlađim kategorijama nastupilo je preko 20 sportaša i sportašica iz cijele Hrvatske. Naš trojac je odlično odradio stazu te su u uzbudljivoj završnici osvojili 5., 6. i 7. mjesto. Malim sportašima želimo puno uspjeha predstojeće triatlonske sezone.

Luka i David nakon završetka super sprint kros duatlona

 

Glavna utrka, super sprint kros duatlon za kadete i juniore, zahtijevala je izuzetnu izdržljivost i brzinu. Sastojala se od tri dijela: 1500 metara trčanja, 5 kilometara bicikliranja te još 750 metara trčanja. Ova kombinacija trčanja i bicikliranja testirala je fizičku spremnost i mentalnu odlučnost svakog natjecatelja.

Nažalost, od naših kadeta, Mareta Štulina nije uspjela završiti utrku, ali njezin trud i hrabrost su neprocjenjivi. Njezin pokušaj predstavlja važan dio sportskog duha, gdje se istinski uspjeh mjeri hrabrošću i predanošću, a ne samo rezultatima.

David i Luka na pobjedničkom postolje u U17 kategoriji

 

Unatoč izazovima, juniorska ekipa Triatlon kluba Zadar pokazala je izvanredne rezultate. David Pejdo osvojio je 2. mjesto, dok je Luka Ivanović stigao do 3. mjesta u kategoriji U17. Njihova postignuća nisu bila samo pojedinačna; klub je također osvojio treće mjesto na ekipnom Prvenstvu Hrvatske za juniore, što je još jedan ponosan trenutak za ovu ekipu.

Ovi rezultati svjedoče o predanosti i talentu Triatlon kluba Zadar, koji kontinuirano raste i dokazuje svoju sposobnost na nacionalnoj razini. Njihov uspjeh inspirira mlade sportaše diljem zemlje da slijede svoje snove i nastoje dosegnuti svoj maksimum u sportu.

Triatlon klub Zadar osvojio 3. mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske

 

Super sprint kros duatlon utrka u Zagrebu nije samo sportski događaj, već i prilika za zajedništvo i promicanje zdravog načina života. Triatlon klub Zadar učinio je svoj grad i klub ponosnim svojim sudjelovanjem i postignućima, a nastavak njihovog putovanja u svijetu sporta s nestrpljenjem se iščekuje. Već krajem svibnja započinje Hrvatska triatlon liga. Prvo kolo donosi super sprint i sprint triatlon utrke u Trogiru za koje se svi naši sportaši predano spremaju. U nastavku svi rezultati i fotogalerija sa utrke.

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar na super sprint kros duatlonu:

Promo utrka
Matija IVANOVIĆ 5.mjesto U11
Vito GOBIN 6.mjesto U11
Niko ROPUŠ 7.mjesto U11

Super sprint kros duatlon
David PEJDO 2.mjesto U17
Luka IVANOVIĆ 3.mjesto U17


Reci što misliš!