Sport

Boks

Ivana Habazin spojila naslove prvaka po WBC i WBA (interim) verzijama!

Ivana Habazin spojila naslove prvaka po WBC i WBA (interim) verzijama!
Luka Stanzl/PIXSELL

Ivana Habazin ispisala je hrvatsku boksačku povijest. Svjetski pojasevi po WBC i WBA (interim) verzijama su u njezinom vlasništvu.

Naša najbolja profesionalna boksačica je u meču života protiv Kinge Magyar, nakon 10 rundi besprijekornog boksa i besprijekornog vođenja Ivane u ringu od strane Vlade Božića, pokazala što zna, može, za što se spremala 14 godina...

Sigurno da bez Vlade ovo sve Ivana ne bi mogla proći, što je prošla proteklih mjeseci i danas.

Habazin je prvi svjetski naslov osvojila 2014. po IBF verziji, a četiri godine poslije je osvojila i IBO pojas.

Za 34-godišnju Zabočanku ovo je bio meč u kojem se trebala boriti protiv Amerikanke Jessice McCaskill, kad su ulog trebala biti čak četiri pojasa (WBC, WBA, IBO i The Ring), ali je američka boksačica odlučila otkazati borbu i prihvatiti izazov Lauren Price, zbog izdašnije financijske ponude.

McCaskill se zbog te odluke morala odreći WBC pojasa, za koji je Habazin bila prva izazivačica. Hrvatska boksačica je imala i status prve izazivačice po WBA verziji, koja je zbog toga dopustila da u borbi protiv Kinge Mayar (14-4) "u igri" bude i privremeni naslov WBA prvakinje.

Habazin (22-5) je u meč protiv sedam godina mlađe suparnice ušla s imperativom pobjede. Naime, uoči borbe je najavila da će joj u slučaju poraza ovo biti zadnji meč u karijeri. Srećom, izdržala je taj ogroman pritisak i uspjela na bodove svladati vrlo čvrstu Mađaricu.

Sva tri bodovna suca su dali prednost boksačici iz Zlatara u meču koji je potrajao svih deset dogovorenih rundi, koje su trajale po dvije minute.

Ivana je nakon meča rekla: "Ljudi, hvala vam od srca što ste došli. Imala sam čast što sam boksala u KC Dražen Petrović. Dala mi je Draženova majka dres svog sina iz Barcelone 1992. protiv Dream Teama. Ja sam joj dala krunicu. Da nije bilo mog trenera Vlade Božića, ne bi ovog ni bilo. Ja ne pjevam, ali neka pati koga smeta, Hrvatska he prvak svijeta. Hvala Vam", prenosi Net.hr.


Reci što misliš!