Sport

Rukomet

Sigurdsson: Skupina je jaka, ali ja želim ići po medalju

Sigurdsson: Skupina je jaka, ali ja želim ići po medalju
Goran Stanzl/PIXSELL

Skupina je jaka, ali ja želim ići po medalju, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson nakon ždrijeba skupina olimpijskog turnira u Parizu.

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u skupini A olimpijskog turnira u Parizu zajedno sa Španjolskom, Njemačkom, Slovenijom, Švedskom i Japanom odlučeno je na ždrijebu u Parizu.

U skupini B su Danska, Francuska, Norveška, Mađarska, Egipat i Argentina.

Na olimpijskom turniru rukometaša sudjeluje 12 reprezentacija koje su podijeljene u dvije skupine od po šest momčadi, a četiri najbolje u svakoj skupini prolaze u četvrtfinale.

"Grupa je zaista jaka. Olimpijada je uvijek teška s najboljih 12 momčadi na svijetu. Mislim da postoje samo dva načina kako možete ići na Olimpijske igre: ili kao turist, ili idete po medalju. Ja želim ići po medalju. Nisam siguran može li tim koji je bio na 11. mjestu na EURU biti kandidat za medalju, ali želimo se boriti, napravit ćemo sve što možemo, dobro ćemo se pripremiti i vjerujem da idemo po medalju," poručio je hrvatski izbornik nakon ždrijeba.

Hrvatska rukometna reprezentacija će u Parizu šesti put sudjelovati na olimpijskim igrama. Do sada je osvojila dva zlata, 1996. u Atlanti, te 2004. u Ateni. U Londonu 2012. je bila treća, četiri godine prije u Pekingu četvrta, dok je u Rio de Janeiru 2016. zapela u četvrtfinalu.

Na posljednjim OI u Tokiju, te u Sydneyju 2000. hrvatska rukometna vrsta nije nastupila.

Zlato iz Tokija branit će Francuzi koji su u finalu porazili Dansku sa 25-23. Bronca ja pripala Španjolskoj nakon 33-31 slavlja protiv Egipta.

Održan je i ždrijeb olimpijskog turnira rukometašica, nažalost hrvatske rukometašice neće nastupiti u Parizu.

Turnir rukometašica počinje 25. srpnja, a završava 10. kolovoza. Rukometaši pak, u svoje natjecanje kreću dan nakon otvaranja 27. srpnja, a završnica je posljednjeg dana Igara 11. kolovoza. Prvi krug natjecanja u obje konkurencije održava se u South Paris Areni 6, a od četvrtfinala do kraja, na nogometnom stadionu Pierre Mauroy u Lille-u.

OLIMPIJSKI RUKOMETNI ŽDRIJEB

RUKOMETAŠI:
Skupina A: Španjolska, HRVATSKA, Slovenija, Njemačka, Švedska, Japan
Skupina B: Danska, Francuska, Norveška, Mađarska, Egipat, Argentina

RUKOMETAŠICE:
Skupina A: Norveška, Njemačka, Slovenija, Švedska, Danska, Južna Koreja
Skupina B: Mađarska, Nizozemska, Španjolska, Francuska, Brazil, Angola


Reci što misliš!