Sport

nogomet

Rapsodiju nogometaša Zadra pjesmom su proslavili engleski navijači iz Sunderlanda

Rapsodiju nogometaša Zadra pjesmom su proslavili engleski navijači iz Sunderlanda
HNK Zadar

Teniskim rječnikom gem-set-meč, ili metla - koristeći izraze košarkaške NBA. Sa 6:0 nogometaši Zadra pomeli su uvjerljivom igrom i rezultatom, skromne goste iz Makarske.

Sedam mjeseci nismo dobili plaću. Nije kod nas dobra situacija – odmah po završetku utakmice na ulici nam je rekao gostujući trener Goran Šušnjara. 

Ovim porazom Zmaj je pao na posljednje mjesto, a Zadar je i dalje ostao „drugi odozgo“. Na ovom susretu i kvalitetnija momčad od Makarana, ne bi se puno bolje provela na Stanovima.

Ovom pobjedom, Zadar je dobio više toga, ali izdvajamo dvije stvari: Muić i suigrači opet su se vratili na pobjedničke staze, nakon dva uzastopna neodlučena ishoda, a momčad je stekla dodatno samopouzdanje uoči idućih utakmica. Zadar je i dalje drugi (52 boda) iza vodeće Zagore (53). U idućem kolu, u srijedu 17.travnja na dan parlamentarnih izbora, Zadar u gostuje protiv GOŠK Dubrovnika.

                                     Englezi navijali za Zadar 

U lijepoj izvedbi nogometaša Zadra, kojom su isprali gorke peline nedavnih remija protiv Junaka i Primorca, opet su uživali najvjerniji domaći navijači. A skupa s njima i turisti iz Engleske. Skupina od 20-ak mladića iz Sunderlanda, na suncem okupanoj istočnoj tribini cijelu je utakmicu navijala za domaću ekipu. A na kraju susreta, igrači Zadra došli su im se zahvaliti, što je izazvalo ovacije cijele tribine.             

                                     Zadar – Zmaj (M) 6:0 (3:0)

 Igralište Stanovi. Gledatelja: 100. Sudac: Zdravko Kuran (Metković). Strijelci: 1:0 Gregov (5), 2:0 Serbinov (27), 3:0 Luetić (42), 4:0 Kordić (49), 5:0 Grgić (59), 6:0 Grgić (63): Žuti karton: Marin Vujčić i David Crnjac (oba Zmaj). 

ZADAR: Matasović – Djeveljekaj, Muić (od 46. Grgić), Gregov (od 57. Šutalo) – Kordić, Perić, Luetić (od 46. Nakić), Jukić Peladić, Jakir – Serbinov (od 62. Iveljić),  Jurić (od 57. Vukadinović).  Trener: Marin Oršulić.

ZMAJ (M): Tuhai – Prgomet, Danijel Rašić, Šalinović (od 54. Antunović od 68. Rudelj), Šumelj (od 46. Lozina)– Vujčić, Brstilo – Jole Igwenwanne (od 46. Crnjac), Damir Rašić, Blažević – Navrotskyi. Trener: Goran Šušnjara. 

KAKO SU PADALI GOLOVI: Šest komada i dvije grede

1:0 Gregov (5)

U prvih nekoliko minuta, igrači Marina Orušilića u formaciji 3-5-2 nagovijestili su jednosmjernu utakmicu. Drugi korner za Zadar sa lijeve strane izveo je Krešimir Luetić. Stasiti Šime Gregov je natrčao i sa dva-tri neobranjivo pogodio udarcem glavom na sjeverni gol. 

2:0 Serbinov (27)

Mogli su plavi vrlo rano i do drugog pogotka, međutim udarac Anđela Kordića od grede je završio u gol-autu. U tom periodu živo i dinamično su igrali plavi. Razlika u kvaliteti je bila ogromna. Kapetan Domagoj Muić je sa pozcije stopera dugom prizemnom loptom na desnu stranu izbacio Kordića. Desni bočni Zadra iz prve je vratio povratnu loptu za Danyla Serbinova, kojem nije bilo teško zatresti mrežu crvenih iz Makarske. Odlična akcija, sve iz prve.

3:0 Luetić (42) 

Još jednu gredu su zatresli domaći. Ovaj put učinio je Tin Jukić Peladić, što je bio nagovještaj novog zadarskog pogotka. Sve je započelo od kapetana Muića. Izmjenio je dupli pas sa Luetićem kroz srce gostujućeg kaznenog prostora. Cijelo vrijeme njihovog dodavanja lopta je bila u zraku, nije pala na pod, nego tek kad je završila u mreži. Priliko odlaska na odmor – pljesak na otvorenoj sceni za nogometaše Zadra.

4:0 Kordić (49) 

U svlačionici su ostali Muić i Gregov, a ušli su Bruno Grgić i Roko Nakić. Treći stoper Richard Djeveljekaj je sa svoje polovice terena dugom loptom dobro otvorio desnu stranu. Anđelo Kordić je bio brži od svog čuvara, ušao je u gostujući šesnaesterac i hrbatom kopačke precizno pogodio u suprotni kut.

5:0 Grgić (59) 

U igru su još ušli Ante Vukadinović i Mihovil Šutalo. Dakle, sve igrači prema naprijed, jer Zadar je bio raspoložen, i motiviran. Centarfor Vukadinović, kad nije uspio prevariti suparničkog stopera, kratko je ostavio loptu za mladog Bibinjca. Bruno Grgić je sa par metara pogodio prizemnim udarcem za delirij na tribinama.

6:0 Grgić (63) 

Lijep i sunčan dan. Zadar vodi pet nula. Dobro igra. Pobjeda se smiješi. I ne treba ti više. A publika se zabavlja. Na tribinama je navijanje poveo najstariji navijač Jere Biloglav, skupa sa veselim engleskim turistima. Za to vrijeme, na terenu Zadar napada u valovima.

Sada je sa lijeve strane Jukić Peladić „u for izbacio“ mladog Grgića, koji sa nekih 10-metara iskosa, pogađa poluvisoko za gem-set-meč. 


Reci što misliš!