Sport

Nogomet, Supersport HNL

Rijeka golom Pašalića slavila protiv Hajduka

Rijeka golom Pašalića slavila protiv Hajduka
Goran Kovačić/PIXSELL

U derbiju 29. kola SuperSport HNL-a Rijeka je na Rujevici pred 8.000 gledatelja pobijedila Hajduk sa 1-0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški naslov. Pogodak odluke zabio je Marco Pašalić u 70. minuti.

Bila je to sedma uzastopna pobjeda Rijeke u svim natjecanjima, te 12. u 13 odigranih susreta ove godine, dok je Hajduk upisao već četvrti uzastopni poraz i praktički ispao iz borbe za krunu.

Bio je to još jedan derbi sa stranim sucima. Dvostruki program na Poljudu između Hajduka i Dinama sudili su Nijemac Daniel Siebert i Talijan Fabio Maresca, dok je dvoboj na Rujevici vodio Rumunj Horatiu Fesnic.

Počelo je čvrsto i tvrdo bez previše rizika s obje strane. Prvu polupriliku vidjeli smo u 18. minuti kada je Marco Pašalića sa 18 metara pucao preko gola. Uzvratio je Hajduk u idućem napadu, ali nitko nije ispratio prizeman ubačaj Dialla koji je prošao kroz kazneni prostor.

U 26. minuti sa 20-tak metara je zaprijetio Mirko Marić, ali je pucao ravno u Ivana Lučića, koji je uz manje poteškoće ukrotio njegov udarac. U 30. minuti je probao Toni Fruk s 25 metara, ali bez opasnosti za Lučića.

Rijeka je prva zaprijetila i u nastavku. U 47. minuti je Pašalić pucao sa 25 metara, a Lučić je skrenuo loptu u korner. Nakon ubačaja iz kuta, pokušao je Marić glavom, ali nije bio precizan.

Trenutak odluke dogodio se u 70. minuti. Pjaca je povukao po lijevoj strani pokušavši proigrati Fruka, a ovaj je proslijedio loptu prema Pašaliću koji je ostao sam i zakucao loptu u bliži Lučićev kut.

Hajduk je mogao do izjednačenja u 76. minuti, Perišić je ubacio, a Trajkoviski loše pucao glavom. Tri minute kasnije Perišić je pucao nakon ubačaja s desne strane, ali nije pogodio okvir gola.

U prvom nedjeljnom susretu Dinamo je stadionu Maksimir pobijedio Istru 1961 sa 4-1.

Nakon dva uzastopna slavlja na Poljudu protiv Hajduka, "Modri" nisu imali pravo na pogrešan korak protiv Puljana kako bi nastavili lov na vodeću Rijeku. Gosti su se držali do završnice prvog dijela, imali su rezultat 1-1, no Dinamo je potom zabio još tri gola i mirno priveo susret kraju.

Za Dinamo su zabili Gabriel Vidović (3), Fran Brodić (44, 58) i Dario Špikić (61), dok je pogodak za goste postigao Elias Filet (37).

"Modri" su poveli već nakon dvije i pol minute, Petar Sučić je proigrao Vidovića koji je "lažnjakom" slomio braniča Istre 1961, a potom lijepo zabio pored Marijana Ćorića. Istra je izjednačila u 37. minuti nakon velike pogreške Josipa Mišića. Mladen Devetak je ubacio s lijeve strane u sredinu, Mišić je loše reagirao, lopta mu je prešla preko noge, što je na drugoj stativi spremno dočekao Elias Filet pogodivši za 1-1.

Dinamo je do kraja poluvremena uspio vratiti prednost, a pogodak za 2-1 je u 44. minuti zabio Brodić na dodavanje Brune Petkovića. Korak bliže pobjedi aktualni prvak je napravio u 58. minuti, a ponovo su u glavnim ulogama bili asistent Petković i strijelac Brodić. Bila je to lijepa akcija Dinama, Sučić je proigrao Petkovića, a ovaj "podvalio" loptu do Brodića koji nije propustio realizirati veliku priliku. Tri minute kasnije razriješene su sve dvojbe oko pitanje pobjednika. Baturina je proigrao Špikića, a ovaj pogodio za 4-1.

Rijeka sada vodi sa 65 boda, Dinamo ima 60, ali i susret manje, dok je Hajduk treći sa 55 bodova. Istra je osma sa 28 bodova, a zadnje dvije pozicije drže Slaven Belupo (27) i Rudeš (7).

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!