Sport

Košarka, NBA liga

Jokić ostvario 25. triple-double sezone u visokoj pobjedi nad Hawksima

Jokić ostvario 25. triple-double sezone u visokoj pobjedi nad Hawksima
USA Today Sports/SIPA USA

Uvjerljivu su domaću pobjedu u noći sa subote na nedjelju, u okviru NBA lige, ostvarili košarkaši Denvera, aktualni prvaci, koji su sa 142-110 svladali Atlantu.

Denver je u svakoj četvrtini ubacio više od 30 poena, a napadački je najučinkovitija bila treća dionica u kojoj su ubacili 42 poena i time riješili susret. U momčad aktualnog prvaka se vratio Jamal Murray koji je ubacio 16 poena te je bio tek peti klupski strijelac u ovom slavlju.

Opet je dominirao Nikola Jokić koji je upisao novi 'triple-double' učinak, uz 19 poena je ostvario 11 asistencija i 14 skokova. Bio je to njegov 25. takav učinak u aktualnoj sezoni. Prvi strijelac je bio Kentavious Caldwell-Pope s 24 poena i 6-9 za tricu, dok je Michael Porter Jr. ubacio 20 poena.

Zanimljivo da je cijela petorka Atlante ubacila dvoznamenkasti broj koševa, ali nije to bilo ni blizu dovoljno za iznenađenje u Denveru. Clint Capela je za goste ubacio 19 poena uz 12 skokova, dok su Bogdan Bogdanović i De'Andre Hunter dali po 18.

Denver je trenutačno prvi na ljestvici Zapadne konferencije, dok su se na osmo mjesto probili Los Angeles Lakersi nakon domaćeg slavlja protiv Clevelanda od 116-97. Bila je to četvrta uzastopna pobjeda LA Lakersa.

Razigrani tercet LA Lakersa bio je dovoljan za slavlje pa je tako D'Angelo Russell ubacio 28 poena, LeBron James 24 uz 12 asistencija i pet skokova, dok je Anthony Davis postigao 22 poena uz 13 skokova. Prvi strijelac Clevelanda bio je Darius Garland s 26 koševa.

Po tri uzastopne pobjede imali su košarkaši Memphisa i Philadelphije koji su u noći sa subote na nedjelju navečer igrali međusobno. Stao je tom prilikom niz Memphisa, a nastavio se Philadelphije koja je slavila 116-96. Dvoboj je riješen u prvom poluvremenu kada je Philadelphia stvorila prednost od 20 koševa.

Prvo ime Philadelphije bio je Joel Embiid koji je postigao 30 koševa uz 12 skokova, dok je Kelly Oubre Jr. dodao 17 poena uz po pet asistencija i skokova. Najbolji igrač u poraženom sastavu bio je Scotty Pippen Jr. s 24 poena.

Brooklyn je pred svojim navijačima nadjačao Detroit 113-103 uz 32 koša Cama Thomasa, koji je tome dodao i pet asistencije te šest skokova.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!