Sport

#košarka

Nema predaha za Zadar: na Višnjik stižu poletni Dubrovčani

Nema predaha za Zadar: na Višnjik stižu poletni Dubrovčani

Košarkaši Zadra ne znaju za uskršnje praznike: dan prije Uskrsa odradili su uspješno gostovanje u Šibeniku, a prvi dan nakon Uskrsnog ponedjeljka u Krešinom domu dočekuju Dubrovnik.

Početna momčad Ivana Perinčića jedno je od ugodnih iznenađenja sezone, umjesto u borbi za ostanak u borbi su za doigravanje, tako da igrače Danijela Jusupa ne očekuje lagan zadatak. Naravno, posebno s ritmom u kojemu igraju posljednjih mjesec dana.

– Utakmica dolazi vrlo brzo nakon Šibenika i FMP-a, uvijek isto: enormna potrošnja, igrači s klupe moraju dati doprinos. Nadam se da ćemo energetski biti dobri i da ćemo dati svoj maksimum, kaže Jusup.

U prvom dijelu sezone Zadar je uvjerljivo slavio u obje utakmice, jednako kao i u utakmici Kupa Krešimir Ćosić. Ipak, Dubrovčani se nadaju da će iskoristiti opterećenje Zadrana i ovog puta doći barem do neizvjesnije završnice.

– Čeka nas još jedna važna utakmica protiv Dubrovnika koji se dobro drži na tablici. Triput smo igrali s njima, triput smo pobijedili, nadam se da ćemo biti opet fokusirani i ozbiljni.

Imaju i mladih i iskusnih igrača, trebamo se na svakoga od njih pripremiti kako treba, ostati fokusirani jer nam je ova utakmica važna za nastavak prvenstva, kaže Arijan Lakić.

Susret u utorak počinje u 19 sati, uz prijenos na HKS TV.


Reci što misliš!