Sport

nogomet

Nogometaši Zadra u sudačkoj nadoknadi iz jedanaesterca primili izjednačujući pogodak od Junaka

Nogometaši Zadra u sudačkoj nadoknadi iz jedanaesterca primili izjednačujući pogodak od Junaka
HNK Zadar

Umjesto Uskršnje košarice pune bodove, u susretu gdje su nogometaši Zadar protiv Junaka vodili rezultatom 2:0, na Stanovima je ostao samo skroman, jedan bod.

Do izjednačenja, gosti iz Sinja, došli su iz jedanaesterca, debelo u osmoj minuti sudačke nadoknade. Prethodno je Zadar propustio prigodu opet otići na dva gola prednosti, i uživati u mirnim blagdanima.

Naime, kod rezultata 2:1, Krešimiru Luetiću, igraču Zadru, jedanaesterac je obranio gostujući vratar Marko Ćurković. Zadar je i dalje ostao prvi na tablici, ali sada, svega sa jednim bodom ispred Zagore. U idućem kolu, nogometaši Zadra, gosti su biogradskog Primorca. 

Sjećanje na Hrvoja Ćustića 

Prije početka utakmice, obje su se momčadi skupa sa kapetanima i sucima, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred istočne tribine, odale počast Dvanaestom anđelu sa Stanova, obilježavajuću 16. obljetnicu tragičnog stradavanja Hrvoja Ćustića. U spomen na Hrvoja, idućeg tjedna, točnije od 2. do 7.travnja održava se 2.izdanje međunarodnog memorijalnog nogometnog turnira Hrvoje Ćostić

                                       Zadar – Junak 2:2 (1:0)

 Igralište Stanovi. Gledatelja: 100. Sudac: Lukša  Klaić (Konavle). Strijelci: 1:0 Serbinov (8), 2:0 Jurić (49), 2:1 Mastelić (59), 2:2 Mastelić (90+8, 11m). 

ZADAR: Matasović – Kordić, Gregov, Iveljić, Jakir – Nakić (od 90+3 Pedišić)  Jurić, Muić, Luetić (od 90+3 Pedišić) – Serbinov. Grgić (od 90. Šutalo). Trener: Marin Oršulić.

JUNAK: Ćurković – Poljak (od 72. Labrović), Botica, SikiraS (od 64. Vrdoljak), Stanić – Jandrek (od 83. Romac), Modrić, Mihovilović (od 83. St. Medvid), Puljić – Mastelić, Kulović (od 72. Katić). Trener: Ivan Medvid. 

KAKO SU PADALI GOLOVI:  Zadar nije iskoristio penal

1:0 Serbinov (8)

Kao i protiv Kaštelana, opet  rano vodstvo rastrčanog Zadra. Negdje oko centra, vezni red se izborio za ničiju loptu. Koja je u nastavku akcije došla do Krešimira Luetića.

On je kratkim dodavanjem u šesnaesterac izbacilo Danila Serbinova. Ukrajinac u redovima Zadra, iz drugog je pokušaja prevario gostujućeg stopera, i prizemnim udarcem od lijeve vratnice, na južni gol savladao nemoćnog Marka Ćurkovića. Danylo ili Dani, kako ga zovu suigrači – drugu utakmicu za redom trese mrežu -a u 33.minuti snažnim jeudarcem sa nekih 25 metara pogodio desnu vratnicu. 

2:0 Jurić (49)

Ajmo probudite se – bodrio je kapetan Domagoj Muić svoje suigrače početkom drugog poluvremena nakon što su Sinjani sa nekoliko napada nagovijestili kako se nemaju namjeru tako lako predati.

Bljesnuo je Roko Nakić, njegova asistencija na desnu je stranu pogurnula Anđela Kordića. Desni bočni Zadra se ubacio ispred gostujućeg braniča i stekao lijepu prednost. Uslijedila je Kordićeva povratna lopta, propušta je Serbinov, za natrčalog Kristijana Jurića.

Kiki je u padu lijevom nogom pogodio, isto kao i Danylo drugi susret u nizu. Činilo se tada, za nedostižnih 2:0. 

2:1 Mastelić (59) 

Sinjani su unatoč zaostatku od dva gola, počeli dizati svoju igru. Kapetan Muić je izgubio loptu na svojoj polovici. Gosti su brzo pronašli bivšeg centarfora Hajdukovih juniora Ivana Mastelića koji sa nekih 20-ak metara - precizno i plasirano - poluvisoko pogađa lijevi kut Luke Matasovića. 

2:2 Mastelić (90+8, 11m)

Sve su u svojim rukama imali igrači Zadra. Za otići na 3:1, potvrditi pobjedu, i spokojno uživati u blagdanskom ozračju svojih domova. Najprije je Roko Nakić zapucao zicer, kad je nakon jednog kontranapada dozvolio obranu gostujućem vrataru.

Nakon toga se Marko Ćurković prometnuo u junaka Sinjana. Najprije, u 82. minuti brani penal Luetiću. Zatim u četvrtoj minuti sudačkog dodatka vratar Junaka, dolazi u Zadrov kazneni prostor.

U 94:37 minuti ostalo je Sinjanima još samo izvesti korner. I dok je jako jugo u jednom trenutku usporilo let lopte, Mihovil Šutalo je u gužvi povukao i pao na jednog gostujućeg igrača. Zbilo se to točno ispred suca Lukše Klaića. Jedanaesterac za Junak rutinski je svojim drugim golom realizirao Mastelić. Zatečeni podjelom bodova, i šokirani konačnim ishodom, igrači Zadra i gledatelji Stanove su napustili u tišini. 


Reci što misliš!