Sport

Košarka, FavBet Premijer liga

Zadar na pogon Drežnjaka u drugom dijelu slomio otpor Škrljeva

Zadar na pogon Drežnjaka u drugom dijelu slomio otpor Škrljeva
Ivana Ivanovic/PIXSELL

U 23. kolu (prvom u trećem krugu natjecanja) FavBet Premijer lige košarkaši Zadra su večeras u Kostreni pred oko 200 gledatelja upisali uvjerljivu pobjedu protiv Depolink Škrljevarezultatom 73-87.

Motivirani domaćini poveli su sa 6-2 ali su gosti vrlo brzo uzvratili i serijom 11-0 otišli na +7. Kada se očekivala totalna kontrola utakmice od strane Zadra nakon +10 (8-18), oni su se opustili a Škrljevo se serijom 7-0 vratilo u utakmicu i u drugu dionicu se ušlo minimalnim vodstvom Zadra, 15-18.

Niti u narednih deset minuta Škrljevo se nije predavalo, dapače stalno su hvatali prednost Zadra koja je iznosila maksimalno do sedam poena razlike a u samoj završnici uspjeli su se nakratko vratiti u egal, bilo je 36-36. Ipak, košem Mekića gosti su na poluvrijeme otišli s minimalnih +2, 36-38.

Tricom Stanojevića čak su domaćini i poveli početkom treće četvrtine, da bi Zadar odgovorio serijom 6-0 za povratak na 5 poena razlike. I opet se domaćini nisu predali te su nakon trice Hollowella opet došli u egal, 46-46 u 24. minuti. Zadar na krilima Žganeca (trica plus dva bacanja) i Mazalina ponovo odlaži na +7, a u 29. minuti nakon polaganja Vujačića i na +12. Ipak, Škrljevo tricom i polaganjem Svobode u posljednju četvrtinu ulazi s -9, 55-64.

U posljednjih deset minuta Zadranima se napokon ukazao Drežnjak koji je u tom periodu zabio čak pet trica (ukupno 17 poena u četvrtini) i zacementirao novu pobjedu aktualnog prvaka. Završilo je rezultatom 73-87 za goste iz Zadra.

Utakmica za brzi zaborav, u kojoj će se pisati dva boda i u kojoj je Božić nepotrebno na parketu proveo čak 37 minuta uz vrlo skromni učinak, a Ramljak 10 minuta uz nikakav učinak, no Jusup je drugo poluvrijeme bio primoran dobrim dijelom igrati s najboljom petorkom na parketu kako bi svladao borbene i žilave domaćine.

Kompletna statistika

Zadrane je do 21. pobjede večeras predvodio Drežnjak s 26 poena (trice7/11) i 5 skokova, pouzdani Mazalin (8 sk, 3 as) i Lakić (5 sk, 4 as, 4 ukr) dodali su po 14 koševa, Božić je zabio 8 (5 sk, 3 as), vrijedni Žganec 7 a Mekić (8 sk, 6 as) i Vujačić po 5 poena.

Kod Škrljeva Hollowell je zabio 14, Stanojević 13 a Krajina 10 koševa.

U 24. kolu u srijedu 13. ožujka (19 sati) košarkaši Zadra će u Krešinom domu ugostiti momčad zagrebačke Dubrave.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!