Sport

Nogomet, Supersport HNL

Hajduk u prvom poluvremenu napunio mrežu Gorice i vratio se na vrh ljestvice

Hajduk u prvom poluvremenu napunio mrežu Gorice i vratio se na vrh ljestvice
Josip Regovic/PIXSELL

Nogometaši Hajduka vratili su se na vrh prvoligaške ljestvice nakon što su u susretu 26. kola HNL-a pobijedili Goricu u gostima s 3-0 (3-0).

Kompletni su posao Splićani obavili u prvom poluvremenu kada su postigli tri pogotka. Sve je počelo golom Marka Livaje u 22. minuti, a nastavljeno je pogocima Yassine Benrahoua u 31. te Rokasa Pukštasa u 42. minuti.

Hajduk je zasjeo na vrh ljestvice te ima 55 bodova. Rijeka je na 53, ali u nedjelju igra svoju utakmicu ovog kola, na Rujevici protiv Osijeka. Gorica je ostala na šestom mjestu.

Na vrlo lošem travnjaku u Velikoj Gorici, čemu je utjecala i stalna nedjeljna kiša u ovom dijelu Hrvatske, Hajduk je dominirao od samog početka. Nakon nekoliko sramežljivih pokušaja Splićana prva prava šansa dogodila se u 13. minuti, ali atraktivan udarac Krovinovića nije pronašao cilj.

Dominacija Splićana u ovom susretu je ipak brzo okrunjena golovima, njih čak tri u prvom poluvremenu, čime je Hajduk brzo prevalio put prema važna tri boda.

Strijelac prvog gola bio je Livaja u 22. minuti. Korner je izveo Benrahou, a Livaja je glavom pogodio za svoj deveti ovosezonski prvenstveni pogodak. Samo devet minuta kasnije bilo je 2-0, a tada je strijelac bio Benrahou nakon lijepe akcije Livaje i Mikanovića.

U 42. minuti Splićani su postigli i treći pogodak kada je iskorištena velika pogreška domaćeg vratara Banića. Sve je iskoristio Pukštas koji je bio strijelac za 3-0.

U nastavku susreta splitski sastav je smirio s napadima pa je do daha došla i dotad potpuno nevidljiva Gorica. Domaćin je u 73. i 78. minuti imao prve šanse te je ugrozio Hajduk, ali Štiglec i Pršir se nisu uspjeli upisati u strijelce.

Do kraja susreta Hajduk je imao dvije sjajne šanse povećati prednost, ali je u 79. minuti nevjerojatno s nekoliko metara promašio Livaja, kada uopće nije zahvatio loptu, dok je u 88. minuti Kalik sa slične udaljenosti promašio gotovo nemoguće.

Na kraju se Splićani ipak nisu previše bunili jer su ovaj susret riješili u svoju korist u prvih 45 minuta.

Nogometaši Lokomotive svladali su Rudeš 3-0 (0-0) u prvom subotnjem susretu 26. kola HNL-a. Posljednju momčad na ljestvici Lokomotiva je slomila u drugom poluvremenu. Prvi je gol dao Mateo Marić u 57. minuti, dok su potom uslijedila dva pogotka Marina Šotičeka, u 71. i 79. minuti. Lokomotiva je peta, ali ima isti broj bodova kao i četvrti Osijek, dok je Rudeš i dalje uvjerljivo posljednji na ljestvici. Ima čak 19 bodova manje od pretposljednje Istre 1961.

U nedjelju su na rasporedu posljednje dvije utakmice ovog kola. Igraju u derbi ogledu na Rujevici Rijeka i Osijek od 15 sati, dok na maksimirskom stadionu u 17.30 sati počinje dvoboj Dinama i Slaven Belupa.

HNL, 26. kolo:

Gorica - Hajduk 0-3 (Livaja 22, Benrahou 31, Pukštas 42)

Lokomotiva - Rudeš 3-0 (Marić 57, Šotiček 71, 79)

Petak:

Varaždin - Istra 1961 2-2 (Mitrovski 16, Dabro 30 / Valinčić 43, Vuk 83-11m)

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!