Sport

Košarka, HT Premijer Liga finale doigravanja za prvaka

Velemajstor Jusup: Bilo je ovo čudesno putovanje, puno mi znači ovaj naslov prvaka

Velemajstor Jusup: Bilo je ovo čudesno putovanje, puno mi znači ovaj naslov prvaka
Šime Zelić/ PIXSELL

Košarkaši Zadra po četvrti put u svojoj povijesti postali su prvaci Hrvatske, u finalnoj su seriji svladali Split s uvjerljivih i maksimalnih 3-0.

Nakon dvije gostujuće pobjede Zadar je u nedjelju slavio i na svom parketu, pred 9 tisuća bučnih navijača u dvorani „Krešimir Ćosić“. Bez ikakve rezultatske drame bilo je čak 99-62 (27-17, 24-9, 18-10, 30-26) za Zadrane koji su time stigli do četvrtog naslova prvaka za veliku feštu navijača Zadra.

Slavlje košarkaša Zadra nakon oosvojenog 4. naslova prvaka Hrvatske Slavlje košarkaša Zadra nakon osvojenog 4. naslova prvaka Hrvatske

- Bilo je ovo čudesno putovanje, krenuli smo skromno 1. kolovoza, donio sam neka iskustva iz ABA 2 lige jer sam trenirao Široki, vidio interesantne igrače i s obzirom na budžet procijenio da bi oni mogli doći na višu razinu. Očito je procjena bila dobra, pripreme su pokazali da pobjeđujemo ozbiljne momčadi, da se možemo nadati nečem. Imali smo sjajnih utakmica u ABA ligi, igrali smo brzo i koštalo nas je par bizarnih poraza.

Ali ne možeš i jare i pare. Pokazali smo svima da se može s domaćim igračima. Imamo Slovenca, Makedonca, Srbina, Bosance, naše, regija je bogomdana za taj talent, gro ekipe je iz regije uz Juana. Ovo je skupina dobrih ljudi i igrača, uz zahtjevno vođenje kroz treninge prof. Kotlara, medicinske službe, pomoćnika, kad se to poklopi najčešće rezultira i ovakvim ishodom.

Mislim da smo zasluženo prvaci i da smo pokazali da smo najbolja momčad. Bili smo uvjerljivi i ovom uvjerljivom utakmicom zapečatili sezonu. Puno mi znači jer je meni ovo prvi naslov prvaka, mislim da sam jedini hrvatski trener koji je osvojio ABA ligu, prvenstvo i kup, kazao je vruć nakon utakmice vidno sretan i zadovoljan strateg Zadra, najzaslužniji za ovakav rezultat, Danijel Jusup.

Luka Božić završio je sezonu triple doubleom.

- Bilo je dosta osporavanja, dizao sam ga i vraćao, dokazali smo da se može s radom, da treba prepoznati talent, drago mi je za njega da je osvojio trofej i pokazao dominaciju i što sam ja u njemu vidio nešto što možda neki drugi nisu, dodao je Jusup.

- Duga sezona, zahvaljujem Bogu na ovome što radim, obitelji.  Ne mogu biti dovoljno zahvalan onome što sam doživio ovdje. Trener Jusup je puno pomogao kroz sezonu i napravio da damo svoj maksimum, rekao je jedini zadarski Amerikanac, Juan Davis.

- Velike čestitke Zadru na tituli, sasvim zasluženo koliko smo prve dvije utakmice bile blizu danas su zasluženo pobijedili i došli do titule. Svaka čast na ovom nastupu. Bit će vremena za analizu, želim zahvaliti svojim igračima koji su bili briljantni i ostvarili zacrtane ciljeve.

Ne plačemo, imali smo teških trenutaka i hvala im što su stali iza mene i mojih suradnika. Pričajmo o pozitivnim stvarima, ponosan sam što sam bio u finalu, iako sam jako razočaran. Imam puno prijatelja u Zadru i drago mi je zbog njih. Dalmatinska košarka je uvijek bila pokretač i drago mi je što se vraća, rekao je Srđan Subotić, trener Splita.

- Teško je bilo pametno reći, nakon četiri minute nestali smo s terena, utakmica je bila jednosmjerna ulica, nismo imali moment u kojem smo bili bolji i uspjeli se ponadati nečemu. Prve dvije utakmice su mogle otići na obje strane, kao što smo mi imali pet pobjeda zaredom ove dvije su na Zadrove i to je usmjerilo zadnju utakmicu. Nismo bili pravi, za to nema isprike, zaključio je košarkaš Splita, Josip Jukić.


Reci što misliš!