Sport

NA PLAŽI ŽDRIJAC

Prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku u Ninu okuplja višestruke svjetske i europske prvake

Prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku u Ninu okuplja višestruke svjetske i europske prvake

Nin je u subotu i nedjelju, 3.i 4. lipnja domaćin sportske manifestacije s nacionalnim predznakom. Na plaži Ždrijac, na terenu za pjeskaške sportove održava se Nin-OPEN, treći iz serije turnira Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku.

Grad Nin je po prvi put domaćin PH u rukometu na pijesku, gdje su se okupili ponajbolji svjetski igrači rukometa na pijesku. Jer treba naglasiti kako je reprezentacija Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji, višestruki svjetski i europski prvak.

Ukupno nastupa 12 sastava, osam u muškoj i četiri u ženskom djelu turnira. Svoje mjesto u turniru pronašli su i domaći rukometaši - članovi Rukometnog kuba Zadar 1953.

U nedjelju turnir starta u 9.45 sati, dok su finalne utakmice na rasporedu od 17 sati u ženskom djelu, te od 17.45 sati u muškom djelu turnira.

Osim utakmica za PH, vikend u Ninu prema najavama organizatora iz Hrvatskog rukometnog saveza i AKRP Zagreb, ima i posebne benefite. Subota poslijepodne bila je rezervirana za pokazni trening mladim uzraste, dok će našim juniorima i juniorkama ovo biti svojevrsne pripreme pred skorašnje Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku, kojem je Turska domaćin koncem lipnja ove godine.

 


Reci što misliš!