Sport

VRHUNSKI SKAKAČ

Veliki uspjeh juniora AK Alojzije Stepinac: David Dragaš dvostruki pobjednik Kupa Hrvatske

Veliki uspjeh juniora AK Alojzije Stepinac: David Dragaš dvostruki pobjednik Kupa Hrvatske
AK alojzije Stepinac

Atletičar zadarskog Atletskog kluba Alojzije Stepinac David Dragaš osvojio je dva prva mjesta na Kupu Hrvatske za juniore održanom u Zagrebu 27. i 28. svibnja.

Dragaš je u subotu slavio u skoku u dalj s rezultatom 6,11 m i to kao jedini atletičar sa skokom preko 6 metara. Pobjednički skok je izveo u drugoj seriji, a ima i najbolji drugi rezultat natjecanja, točno 6 metara kojeg je ostvario u trećoj seriji. 

U nedjelju je David pokazao zavidnu razinu forme u troskoku u kojem je ponovno dominirao. Bio je jedini natjecatelj sa skokovima preko 12 metara. U prve dvije serije je imao neispravne skokove pa je skočio 12,14 m, nakon toga i najdalje 12,67 m čime je najbližu pratnju ostavio za 70 cm.

Dragaš već godinama radi pod dirigentskom palicom trenera Mate Bulića.

„Ovo je odlična priprema za nadolazeće Prvenstvo Hrvatske za juniore koje će se 25. i 26. lipnja održati u Čakovcu. Imamo još generalnu probu na Otvorenom prvenstvu Zadra 4. lipnja i dovoljno vremena za korekcije. Očekujem njegove skokove oko 13,40 m u troskoku i 6,30 do 6,40 m u skoku u dalj. To je nešto što njegov rad sugerira i što ga stavlja u zonu medalja“, rekao je Bulić naglasivši kako Dragaš iz dana u dan pokazuje tendenciju napretka i kako vjeruje da će njegovi rezultati biti sve bolji.

'Predan je, voli atletiku, ima odličnu tehniku i podršku obitelji, jako vjerujem u njega', istaknuo je Davidov trener Mate Bulić.


Reci što misliš!