Sport

Nogomet, Prva HNL

Varaždin i Lokomotiva sezonu završili remijem bez bodova

Varaždin i Lokomotiva sezonu završili remijem bez bodova
Igor Kralj/PIXSELL

U prvoj utakmici 36. kola HNL-a Varaždin i Lokomotiva su igrali 0-0.

Ovim remijem Varaždin je osigurao kako će završiti sezonu ispred Lokomotive, trenutačno je peti sa 46 bodova, jednim više od šeste Istre 1961 koja će u subotu ugostiti Slaven Belupo, dok je Lokomotiva sedma sa 43 boda, jednim više od osmog Slavena Belupa.

Iako utakmica Varaždina i Lokomotive nije imala prevelik značaj, igrači su okupljenim gledateljima umjesto atraktivnog dvoboja s mnogo prilika i mogućih pogodaka prikazali vrlo slabu igru u sporom ritmu i gotovo bez šansi za pogodak.

Pogotovo se to odnosi na prvo poluvrijeme koje je bilo doslovno negledljivo, dok su u nastavku obje momčadi prikazale nešto bolju igru. Varaćdin je najbolju priliku imao u prvoj minuti nastavka kada je udarac Brodića zaustavio Čavlina. Lokomotiva je uzvratila u 68. minuti no Šotiček je s tri metra prebacio vrata nakon ubačaja Goričana. U posljendjim sekundama dvoboja Krivak je mogao donijeti pobjedu Lokomotivi, bio je najviši u skoku, ali je Teklić s gol-linije izbio u polje.

Valja spomenuti i kako je u 84. minuti zamijenjen kapetan Lokomotive Josip Pivarić, srebrni sa Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, a ovo mu je bila posljednja utakmica u karijeri pa je s terena ispraćen špalirom sigrača i pljeskom igrača obje momčadi te publike.

Dinamo je još ranije osigurao naslov prvaka, Hajduk je siguran drugi, dok će društvo najboljih napustiti Šibenik. Jedina je važna nepoznanica još koji će sastav završiti na trećem mjestu, o tome će u izravnom dvoboju odlučivati Osijek i Rijeka u subotu. Prije tog susreta Osijek ima 49, a Rijeka 48 bodova.


Reci što misliš!