Sport

Nogomet, Hrvatski Kup

Melnjak: Živimo za ovakva slavlja i ovakvo navijanje

Melnjak: Živimo za ovakva slavlja i ovakvo navijanje
Luka Stanzl/PIXSELL

Velika je ovo stvar za nas i veliko hvala svim našim navijačima, naglasio je Ivan Leko, trener nogometaša Hajduka koji su na riječkoj Rujevici osvojili Hrvatski kup pobjedom 2-0 protiv Šibenika.

„Nije bilo lako protiv Šibenika, ali to smo i očekivali. Ne postoji lagana finalna utakmica. Imali smo dosta prilika, a svojim dečkima moram čestitati. Posljednja dva mjeseca su jako ozbiljni, trudili su se u svakom pogledu i uvijek su davali sve od sebe. Znali smo da moramo biti strpljivi kroz cijelu utakmicu i čekati svoju šansu.

Znali smo da će naš trenutak doći. Finale možda nije bilo lijepo za gledati, ali bili smo stvarno dobri. Čvrsti u obrani, a prema naprijed smo dočekali našu šansu. Velika je ovo stvar, ovo su trenuci za cijeli život“, naglasio je trener Hajduka Ivan Leko, a jednako je sretno nakon pobjede govorio igrač Hajduka Filip Krovinović.

„Kontrolirali smo utakmicu i proslavili veliki naslov. Čeka nas sada velika fešta na domaćem terenu, u zadnjem prvenstvenom kolu. Želimo se od sezone oprostiti pobjedom, ali nećemo se lagati, svi mi u Hajduku i Splitu sanjamo titulu prvaka. Nadamo se tome već iduće sezone“.

Prošle sezone, u finalu Kupa, Hajduk je pobijedio Rijeku 3-1, a dva pogotka je dao Dario Melnjak. Ove godine na Rujevici je dao jedan od dva splitska gola.

„Nitko sretniji od mene. Cijela utakmica je bila točno kakvu smo i očekivali. Morali smo jako paziti da ne primimo pogodak iz nekakvog kontranapada. Živimo za ovakva slavlja i ovakvo navijanje“, rekao je Melnjak.

Šibenik je, pak, u sedam dana ostao bez prvoligaškog statusa te je po drugi put u svojoj povijesti izgubio finale Kupa.

„Od početka je Hajduk bio bolji, ali dobro smo se i organizirano branili. Nismo Hajduku dozvolili puno toga. Taktički smo sve dobro napravili. Čvrsto smo se postavili, tako smo i izgledali, ali je nedostajalo bolje i konkretnije igre prema naprijed. Šteta, željeli smo pobijediti za naše navijače. Ovdje ih je bilo puno, da ih je toliko puno bilo na našim domaćim utakmicama možda bi bilo bolje, možda ne bi ispali. Nama je i ulazak u finale, realno, veliki rezultat, ali sve nas boli ispadanje u drugu ligu“, rekao je trener Šibenika Damir Čanadi.


Reci što misliš!