Sport

Paraatletika, Serbia Open

Vladimir Gašpar s 39,20m srušio hrvatski rekord i osigurao nastup na SP u Parizu

Vladimir Gašpar s 39,20m srušio hrvatski rekord i osigurao nastup na SP u Parizu
AK Fortius

Na otvorenom paraatletskom prvenstvu Srbije, Serbia Openu, član zadarskog kluba AK Fortius u kategoriji F41 bacio je koplje do 39,20 metara, čime je srušio hrvatski rekord i osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu u Parizu.

Bilo je to tek drugo Gašparovo natjecanje ove godine i posljednje na kojem je mogao ostvariti normu za nastup na SP u Parizu.

- Sve je to bio splet okolnosti zbog prošlogodišnjeg nenastupanja uzrokovanih ozljedom lakta. Ispao je iz nacionalnih programa koji se potvrđuju rezultatima. On i ja našli smo se opet na početku bez sredstava za opremu, natjecanja i pripreme. Bilo je i dana kad je htio odustati, kazuje Gašparov trener Edi Stipić.

5aad9071f20e200f0a33aeb1094a542d.jpg?ran- Zahvaljujem u naše ime Hrvatskom atletskom savezu za osobe s invaliditetom koji je omogućio Vladin odlazak na Serbia Open i koji su vjerovali u nas. Jer paraatletskih natjecanja u kalendaru ima jako malo, ili ako ih ima nisu blizu, pa svaku priliku treba iskoristiti. Tako je teško brusiti formu, i onda kad najviše želiš uglavnom se ne dogodi.
Za primjer recimo ovo je Vladino tek drugo natjecanje i bilo je biti ili ne biti.
Zato ovaj rezultat ima nestvarnu težinu, jer iskreno bilo je i dana kad ni mi nismo vjerovali da je moguć.

- A sad započinjemo lov na Paraolimpijske igre u Parizu, zaključio je Stipić.
 


Reci što misliš!