Sport

U SC Višnjik održan 19. olimpijski festival dječjih vrtića Zadarske županije

U SC Višnjik održan 19. olimpijski festival dječjih vrtića Zadarske županije
Nenad Opačić/ SC Višnjik

U organizaciji Športskih zajednica Zadarske županije i Grada Zadra, te Športskog centra Višnjik, u petak, 19. svibnja 2023. održan je 19. olimpijski festival dječjih vrtića na razini Zadarske županije.

Mališani iz cijele županije i iz Zadra, njih oko 800, sa svojim tetama u petak su „zauzeli“ gotovo sve otvorene terene, a roditelji, bake, djedovi… bijahu na tribinama, spremni za žestoko navijanje.

- Održana su natjecanja u atletici (trčanje na 50 metara, štafeta 4 x 25 metara, bacanje loptice udalj i skok udalj), u malom nogometu i rukometu u vrtićima – vrtku. Cilj ovog projekta je promocija olimpizma, odgajanje djece putem športa i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i tjelesnih sposobnosti djeteta – kazao je Željko Birkić, glavni tajnik Športske zajednice Zadarske županije.

Mali i budući sportaši, pa i olimpijci, zašto ne!?, iskazali su se u svim natjecanjima. Eto, u prvoj utrci dječaka na 50 metara pobijedio je Ivano Zrilić iz Biograda.

- Volim sport, volim puno – rekao je Ivano u dahu dok je primao čestitke svojih vrtićkih kolega i odgojiteljice Martine.

Na velikom nogometnom terenu, pak, postavljena su četiri mala, sve po pravilima, branke, linije i pravi pravcati ispitani suci. Nema šale, a golovi su padali kao kiša. Imalo se tu što vidjeti, kakav Ronaldo, kakav Messi, kakav Haaland, kakav Benzema, kakav Curtois…

- Ajmo naši! – uzvikuje jedan mališan iz Zemunika.

Bacanje (teniske) loptice isto je bilo zanimljivo. Većina baca desnicom, ponetko ljevicom, suci mjere svaki hitac, piše se u zapisnik i onda – kad je došao trenutak – sve je svečano proglašeno i podijeljene medalje i pokali, k’o na pravoj olimpijadi.

Manifestacija je održana pod motom I ja ću biti olimpijac, a sudjelovali su mališani 16 dječjih vrtića sa sjedištima u Benkovcu, Biogradu na Moru, Obrovcu, Zadru i u Zemuniku Donjem. Provedbu natjecanja organizirali su Atletski i Nogometni savez Zadarske županije, te Županijski savez školskog športa Zadarske županije. Olimpijski festival dječjih vrtića održan je pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Zadarske županije i Grada Zadra.

Kako je bilo na festivalu, pogledajte u galeriji.


Reci što misliš!