Sport

Košarka, NBA Play-off

Još jednom povijesnom partijom Jokić predvodio Nuggetse do pobjede protiv Lakersa

Još jednom povijesnom partijom Jokić predvodio Nuggetse do pobjede protiv Lakersa
AP Images

Denver Nuggets su poveli sa 1-0 u seriji pobijedivši u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije kod kuće, s dosta muke u završnici, Los Angeles Lakerse sa 132-126.

Nuggetsi su na poluvremenu vodili sa 18 koševa, a u trećoj su četvrtini imali prednost od čak 21 poen, ali su onda morali izdržati povratak Lakersa kako bi izvukli pobjedu.

Nikola Jokić bio je najbolji pojedinac Denvera, utakmicu je završio sa 34 poena, 21 skokom i 14 asistencija što mu je treći uzastopni triple-double, a njegov suigrač Jamal Murray zabio je 31 koš unatoč borbi s infekcijom uha.

Kentavious Caldwell-Pope dodao je 21 poen, Bruce Brown 16, Michael Porter Jr. dodao je 15 poena i 10 skokova, a Aaron Gordon završio je s 12 poena za Nuggetse.

Druga utakmica finalne serije igra se u četvrtak navečer u Denveru.

Lakersima nije pomoglo ni 40 koševa Anthonyja Davisa koji je tome pridodao 10 skokova. LeBron James završio je sa 26 poena, 12 skokova i devet asistencija, Austin Reaves je ubacio 23 poena, a Rui Hachimura 17 poena za Lakerse.

"Vratit ćemo se i pogledati film, vidjeti što trebamo počistiti", rekao je trener Los Angelesa Darvin Ham. "Dobro pogledajte to drugo poluvrijeme, vidite što je dobro prošlo, pokušajte održati dobre stvari i ublažiti i popraviti loše."

Lakersi su izgubili prvu utakmicu po prvi put ove postsezone.

"Razigravanje je, moramo biti agresivni, trebamo dobiti utakmicu, pogotovo pred domaćom publikom", rekao je Jokić. "Oni su dobili dvije prve utakmice."

Los Angeles je nadoknadio veliki zaostatak, približivši se Denveru tri puta na tri poena u posljednje četiri minute. Denver je uzvratio postižući svaki sljedeći poen.

Los Angeles je došao na 124-118 na 3:53 do kraja, a onda su Nuggetsi izgubili loptu i Reaves je zabio tricu za 124-121. Denver je vratio razliku na šest, ali je Reaves zabio još jednu tricu za 127-124 2:18 do kraja.

James je imao priliku za izjednačenje 45 sekundi do kraja, ali je promašio pokušaj za tri poena.


Reci što misliš!