Sport

košarka

Škabrnja pobjednik turnira V. Diadora Open

Škabrnja pobjednik turnira V. Diadora Open
KK Diadora | Andrej Jančijev

U Zadru se na vanjskim terenima ŠRC Višnjik te u dvorani Jazine od 12. do 14. svibnja odigrao V. Diadora Open na kojem je nastupilo kombinirano 24 ekipe! Šest ekipa natjecalo se u konkurenciji do 11 godina, šest u konkurenciji do 16 te 12 seniorskih momčadi!

U11 konkurenciju osvojila je ekipa ŽKK Škabrnja koja je nakon odustajanja jedne ekipe u ligaškom sistemu natjecanja s omjerom 4-0 uvjerljivo slavila prvo mjesto. Najbolji strijelac U11 turnira bio je Emanuel Kapelari iz ekipe KK Nered koji je prikazao sjajnu napadačku sposobnost s čak 15 ubačaja! U11 turnir polučio je sjajne povratne reakcije roditelja, voditelja, klupskih trenera te onih najbitnijih – naših mališana čije košarkaško odrastanje jedva čekamo ispratiti! Svi sudionici dobili su medalje i majice turnira dok su najbolje ekipe dobile pehare za prva tri mjesta! Nagrade su uručivali Željko Kapelari predstavnika medija, Tomislav Kabić Tajnik Košarkaškog saveza Zadarske županije, Ivan Dell'Orco te Marko Mišulić predstavnici sponzora turnira!

 

POREDAK U11:

 

1. ŽKK Škabrnja

2. Zadar Trio

3. KK Nered

4. Sikarios

5. Los Banditos

6. ŠK Zadar (odustao)

 

Nakon U11 turnira na red je došla i konkurencija Otvorenog prvenstva Hrvatske do 16 godina u kojem je nastupilo šest ekipa, a najbolja ekipa izborila je plasman na završnih OPH koje će se održati krajem kolovoza! Šest ekipa bilo je podijeljeno u dvije skupine po tri ekipe, a nastupe u polufinalima izborili su Papica 3X3, Španeri, Sonik II i Sikire. Grupna faza tako je 'kobna' postala po Clipperse i KK Zara. U polufinalnim susretima ekipe sastavljene od kadeta KK Opus Puntamika (Španeri i Sonik II) izborile su veliko finale u kojem su sa 11:18 slavili momci pod nazivom Španeri! Momci koji su izborili nastup na 3X3 završnici OPH U16 su: Luka Rukavina, Karlo Gobin i Roko Vukša! Nagrade za najbolje uručivali su Tajnik KK Diadora Josip Vučetić, izbornik 3X3 reprezentacije Hrvoje Marin te član UO KK Diadora Ivica Dokoza.

 

POREDAK U16:

 

1. Španeri

2. Sonik II

3. Sikire

4. Papica

5. KK Zara

6. Clippersi

Poveznica na FIBA stranicu U16 turnira

Nakon onih najvažnijih i onih koji su s osmjesima napustili i završili turni, nakon djece na red su došli i seniori koji su igrali 3X3 košarku na drugoj stanici Otvorenog prvenstva Hrvatske! Prvi dan uspješno je odigran na vanjskom terenu ŠRC Višnjik, međutim kiša je na dan finala odlučila pomrsiti račune te se turnir preselio u dvoranu Jazine u kojoj lijepi, atraktivnih i zanimljivih poteza i situacija nije nedostajalo. Iako je možda malo nedostajala draž vanjskog terena turnir je odigran na visokoj razini s čak šest ekipa van Zadra! Na turniru su nastupali: #Entuzijasti, 3X3 Intercity (BiH, RS), 3X3 Prnjavor (BiH, RS), Inving (BiH), Richmond Oilers, Run and Gun, Sikire, Smiljevac, Sport Vision (Zagreb), Sportko (Split), Statisti Split te legendarni zadarski X - Factor!

U finalu turnira susrele su se dvije ponajbolje ekipe u Hrvatskoj, Sportko te Sport Vision, a to je ujedno bila i repriza susreta iz grupe u kojem je bolja bila ekipa Sport Vision 15:21. Nakon pobjede Sportka 21:12 u polufinalu protiv 3X3 Prnjavora te pobjede Sport Visiona 21:19 protiv Invinga u finalnom ogledu nakon sjajne i čvrste igre s obje strane s 22:18 slavila je ekipa Sportka koja je dan prije osvojila i prvu stanicu 3X3 Otvorenog PH - Makarsku! Za prvake koji će kući ponijeti glavnu nagradu u iznosi 1500€ V. Diadora Opena, Sportko, nastupili su kapetan Ivan Rašetina, Željko Jović, Stanko Kujundžić i Mario Rajčić! Za drugoplasirane momke, koji su dan ranije također igrali u Makarskoj i osvojili peto mjesto, iz Sport Visiona nastupali su kapetan Dario Papak, Dorian Jelenek, Stipe Krstanović i Ivan Svoboda te su oni osvojili 500€. Nagrade za prvo i drugo mjesto uručili su Predsjednik i novi član Upravnog odbora HKS-a gospodin Marin Vrsaljko te Tajnik KK Diadora Josip Vučetić!

 

POREDAK OTVORENOG 3X3 PRVENSTVA HRVATSKE (Zadar):

 

1. Sportko

2. Sport Vision

3. Inving

4. 3X3 Prnjavor

5. Statisti Split

6. 3X3 Intercity

7. X – Factor

8. Smiljevac

9. #Entuzijasti

10. Richmond Oilers

11. Run and Gun

12. Sikire

 

Poveznica na FIBA stranicu turnira

 

Zahvaljujemo se svim ekipama, svim sponzorima koje moramo i nabrojati jer bez njih ništa ne bi bilo moguće a to su: Marikomerc, DI Maris, Teatro Bar, Pluggi, Karlovačko te BA – Com! Veliko hvala i pokroviteljima koji su omogućili realizaciju i odigravanje ovog turnira, a to su: Grad Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra te ŠRC Višnjik. Hrvatskom košarkaškom savezu zahvaljujemo se na tome što je prepoznao ovaj turnir te mu dao status Otvorenog prvenstva Hrvatske, ŠRC Višnjik zahvaljujemo se na ustupljenom terenu, a curama i momcima iz organizacije veliko hvala na svemu što su u ova četiri dana napravili kako bi se odigrao turnir i kako bi se usprkos kiši preko noći teren održao u stanju za odigravanje utakmice tijekom prva dva dana. Najveći uspjeh ovog turnira dječji je dan u kojem je 50-ak djece uživali u 3X3 košarci te je to dodatni elan za naš klub u daljnjem radu u kojem djeci želimo približiti košarku te zdrav način života! Hvala svima i vidimo se dogodine!


Reci što misliš!