Sport

#ponos

Zadarske hrvačice Emanuela Rados i Zara Munjas sjajne na Kupu Sarajeva

Zadarske hrvačice Emanuela Rados i Zara Munjas sjajne na Kupu Sarajeva

Emanuela i Zara imale su četiri borbe u svojoj kategoriji u kojima je Emanuela slavila sva četiri puta dok je Zara imala dvije pobjede i dva poraza.

U subotu 25.03. Hrvački klub Zadar sudjelovao je na XVI međunarodnom turniru u hrvanju, Kup grada Sarajeva 2023. u organizaciji Hrvačkog klub Bosna iz Sarajeva.

Turnir je organiziran već tradicionalno u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch, popularnoj Zetri.

Na ovom turniru pravo nastupa imali su hrvačice i hrvači rođeni 2014. godine pa sve do uzrasata senior rođenih 2002 godine i starijih. Sudjelovalo je preko sto pedeset natjecatelja iz: Mađarske, Srbije, Crne gore, Hrvatske i naravno klubovi iz Bosne i Hercegovine.

Hrvački klub ZADAR predstavljali su: Emanuela Rados i Zara Munjas u kategoriji do 50 kg; Antonio Bahtović u uzrastu kadeta do 80 kg te Šime Nekić i Šime Pavlović u težinskoj kategoriji do 28 kg.

Emanuela i Zara imale su četiri borbe u svojoj kategoriji u kojima je Emanuela slavila sva četiri puta dok je Zara imala dvije pobjede i dva poraza. Emanuela ukupno osvaja prvo mjesto - Zara osvaja treće mjesto.

bc0f03cd120f96ef0913ea823106b538.jpg?v=2Osim prvog mjesta Emanuela Rados proglašena je najuspješnijom stranom hrvačicom na turniru za šta je osvojila prigodni pehar. U kategoriji kadeta do 80 kg Antonio Bahtović u konkurenciji od 10 hrvača sa dvije pobjede i jednim porazom osvojio je treće mjesto. U najmlađoj uzrasnoj kategoriji 2012-'14. Predstavljali su nas dva Šime, Šime Nekić i Šime Pavlović do 28 kg osvojili su: Nekić prvo mjesto, a Pavlović drugo mjesto.

Postignut sportski rezulatat na ovom turniru nije iznenađenje pošto članovi HK Zadar vrijedno treniraju svaki dan a neki od njih i dva puta dnevno. Uz navedene rezulatete u klubu treniraju četiri člana Hrvatske hrvačke reprezentacije: Marijana Šumski, Anabela Rados, Luka Kevrić i osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Bukureštu Roko Strika.                        

Put od visokih sportskih rezulatata temelji se na dobrim i kavalitetnim trenizima ali i na iskustvu koje je moguće steći jedino na natjecanjima.

Kako bi svim članovima u Hrvačkom klubu Zadar omogućili da ostvare istu želju i prate svoje uzore u klubu ovim putem pozivam sve sponzore i donatore koji bi se uključili u akciju i pomogli u realizaciji navedenog cilja.

Svi oni koji razumiju važnost sporta a naročito kada se radi o jedinom sportskom klubu u Zadarska županiji kao što je Hrvački klub Zadar mogu se javiti na društvene mreže kluba (Facebook i Instagram) ili direktno putem e-mail adrese  hrvacki.klub.zadar@gmail.com.

Sva prikupljena sredstva biti će utrošena u odlaske na turnire u Hrvatskoj kao i u inozemstvu.

f38ee8c225ab25e7c52e8fced50690c4.jpg?v=2Za istaknuti je da HK Zadara organizira XI po redu međunarodni hrvački turnira za djevojčice, dječake, kadetkinje i kadete ZADAR OPEN 2023. godine kao i međunarodni trening-kamp ZADAR 2023.

U Klubu vjeruju kako je sav postignuti uspjeh upravo proizašao iz navedenih organizacija koje su sportašima u klubu omogućili da treniraju sa različitim sparing partnerima i upoznaju ostale načine hrvanja praktički kod kuće bez prevelikih financijskih ulaganja a građanima Zadra na ovaj način približili su Hrvanje kao jedan od prvih Olimpijskih sportosva na Svijetu.  

 


Reci što misliš!