Sport

Nogomet, Prva HNL

Šibenik uzeo vrijedan bod u Osijeku, Rogić obranio penal Caktašu

Šibenik uzeo vrijedan bod u Osijeku, Rogić obranio penal Caktašu
Davor Javorović/PIXSELL

Nogometaši Osijeka i Šibenika u susretu su 26. kola HNL-a igrali 0-0. U vrlo lošoj utakmici s malo prilika najveće uzbuđenje dogodilo se sredinom drugog poluvremena kada domaći sastav nije iskoristio kazneni udarac.

Matić je u 69. minuti nespretno startao na Mierezea na samom rubu kaznenog prostora, a sudac Čulina je pokazao na bijelu točku. Publika na stadionu Gradski vrt u tom je trenutku počela skandirati ime dugogodišnjeg kapetana Osijeka Mile Škorića zahtijevajući da on izvede najstrožu kaznu s obzirom da mu je ovo bila posljednja utakmica za momčad jer će karijeru nastaviti u Kini.

Kristiijan Lovrić, koji je trebao izvesti kazneni udarac, ponudio je Škoriću da on bude izvođač, no kapetan je to odbio, pa se kao novi izvođač ponudio Mierez koji je i izborio najstrožu kaznu. Na kraju je ipak loptu uzeo Mijo Caktaš, a njegov udarac u sam donji lijevi kut vrhunskom je intervencijom obranio vratar Šibenika Lovre Rogić.

Treći Osijek sada ima 37 bodova, jedan više ofd četvrtog Varaždina, a 10 manje od drugog Hajduka, dok je deveti Šibenik na 24 boda, osam više od posljednje Gorice, a sedam manje od osme Lokomotive.

Uvjerljivo vodeći je Dinamo sa 56 bodova.


Reci što misliš!