Sport

Tenis

Ždrijeb Davis Cupa 29. ožujka, Hrvatska četvrti nositelj

Ždrijeb Davis Cupa 29. ožujka, Hrvatska četvrti nositelj
HTS

Ždrijeb za ovogodišnju grupnu fazu finalnog turnira Davis Cupa bit će održan 29. ožujka u španjolskoj Malagi, priopćili su u petak iz Međunarodne teniske federacije (ITF).

Ždrijeb će započeti u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu, a među četiri nositelja je i Hrvatska. Poziciju prvog i drugog nositelja su dobili aktualni pobjednik Kanada te prošlogodišnji finalist Australija, Španjolska je treći nositelj, a Hrvatska četvrti.

Svaka od tih reprezentacija će biti raspoređena u jednu od četiri skupine. Imena gradova koji će od 12. do 17. rujna ove godine biti domaćini grupne faze natjecanja bit će obznanjena prilikom ždrijebanja skupina u kojima će biti po četiri reprezentacije. Najbolje dvije momčadi iz svake skupine plasirat će se u nokaut fazu.

U drugom "šeširu" će se na ždrijebu naći Italija, Velika Britanija, Srbija i Nizozemska, u trećem su SAD, Švedska, Francuska i Češka, a u četvrtom Južna Koreja, Čile, Švicarska i Finska.

Malaga će, kao i prošle godine, biti domaćin nokaut faze natjecanja koja je na rasporedu od 21. do 26. studenoga. Ždrijeb završne faze Davis Cupa bit će održan po završetku natjecanja po skupinama.


Reci što misliš!