Sport

Plivanje, PK Zadar

Rita Herceg osvojila srebro i broncu na HEP mitingu u Zagrebu

Rita Herceg osvojila srebro i broncu na HEP mitingu u Zagrebu

Proteklog vikenda u Zagrebu se održao “HEP miting”, jako natjecanje u organizaciji Plivačkog kluba Dubrava namijenjeno ml. juniorima, juniorima i seniorima.

Kroz jutarnje kvalifikacije i popodnevna finala, na 50 metarskom bazenu Svetice je nastupilo preko 400 plivača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije i Bosne i Hercegovine. Popodnevna finala plivala su se u A rangu (8 najboljih u apsolutnoj konkurenciji) i B rangu (8 najboljih u juniorskoj konkurenciji).

Za Plivački klub Zadar je nastupilo 5 plivača: Ivano Kuman, Dina Volarević, Rita Herceg, Marcela Lovrović i Andrea Uhoda. Plivači su plivali ukupno 4 finala, a trener Željko Olujić je jako zadovoljan nastupima natjecatelja.

Najuspješnije nastupe bilježi juniorka Rita Herceg.

Rita Herceg je plivala A finala na 100m prsno gdje je ostvarila 2.mjesto u juniorskoj konurenciji (1:15.57) te osvojila srebrenu medalju. Na 200m prsno u A finalu, Rita je u juniorskoj kategoriji osvojila broncu s vremenom (2:47.49). Plivala je i disciplinu 50m prsno (35.77) gdje je u B finalu zauzela 5. mjesto u juniorskoj kategoriji. Mlađi junor Ivano Kuman je također izborio B finala u disciplini 200m prsno (2:43.43) te zauzeo 12. mjesto.

Sljedeće natjecanje koje očekuje ovu kategoriju plivača je miting Victoria u Rijeci idući vikend gdje treneri očekuju još bolje nastupe ove ekipe.


Reci što misliš!