Sport

Nogomet, Prva HNL

U odličnoj utakmici Istra bolja od Hajduka kome su poništena dva zgoditka

U odličnoj utakmici Istra bolja od Hajduka kome su poništena dva zgoditka
Srecko Niketic/PIXSELL

U posljednjoj utakmici 19. kola HNL-a Istra 1961 je pred rekordnim brojem gledatelja na svom stadionu "Aldo Drosina" svladala Hajduk sa 3-0 (1-0). Pogotke za domaće postigli su Ante Erceg (29, 65) i Einar Galilea (53).

Obje momčadi od samog su početka susreta težile nadigravanju, a otvorena igra donijela je brojne prilike na obje strane. Ipak, do pogotka se čekalo do 29. minute, a tada je zabljesnuo najbolji strijelac Istre ove sezone, bivši napadač Hajduka Erceg. On se na lijevoj strani kaznenog prostora lakoćom oslobodio mladog Prpića i pogodio bliži kut Sentićeva gola.

Velikog upliva na konačni rezultat imali su i događaji iz završnice prvoga dijela kada je Hajduk dva puta tresao mrežu domaćih, ali oba ta gola su poništena nakon poduže VAR provjere zbog zaleđa. Prvi nesuđeni strijelac bio je Melnjak koji je u 36. minuti glavom pospremio odbijanac od grede nakon udarca Mlakara. No, pregledom snimke ustanovljeno je kako je netko od igrača Hajduka bio u zaleđu u začetku akcije, odnosno prilikom Krovinovićeva ubačaja iz slobodnog udarca u kazneni prostor.

Šest minuta kasnije Borevković je kaznio neuspješno istrčavanje Majkića na novi Krovinovićev ubačaj, ali tom prigodom Istrin vratar je u pokušaju "boksanja" lopte pogodio igrača Hajduka od kojega je lopta odbila na nogu Borevkovića koji je ostao u zaleđu.

Početkom nastavka Istra je udvostručila prednost nakon prekida. Petrušenko je izveo korner, a Galilea ostao nečuvan na šest metara od Hajdukova gola i preciznim udarcem nogom zatresao mrežu.

Susret je bio i definitivno odlučen u 65. minuti kada je Hujber na desnom krilu pretrčao Melnjaka, ubaco prizemnu loptu na peterac gdje se Erceg bolje snašao od Simića i uz dosta sreće po drugi se put upisao u strijelce.

Istra 1961 je ostala šesta na ljestvici, ali sada ima 24 boda, tri manje od četvrtog Varaždina i petog Slavena Belupa, a pet više od sedme Lokomotive. Drugi Hajduk je, pak, ostao na 38 bodova, sedam manje uz utakmicu više od vodećeg Dinama, a četiri više od trećeg Osijeka.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!