Sport

#tenis

Vekić: Protiv Sabalenke je uvijek bilo teško, tako će biti i sada

Vekić: Protiv Sabalenke je uvijek bilo teško, tako će biti i sada
Inga Ćužić

Svaki dosadašnji meč protiv Arine Sabalenke je bio težak. Ništa drugačije ne očekujem ni sada, rekla je hrvatska tenisačica Donna Vekić nakon ulaska u četvrtfinale Australian Opena.

U osmini finala Vekić je pobijedila mladu, 17-godišnju češku tenisačicu Lindu Fruhvirtovu sa 6-2, 1-6, 6-3 te je drugi put u karijeri ostvarila plasman u četvrtfinale nekog Grand Slam turnira. Prvi put se to dogodilo na US Openu 2019. godine.

„Bilo mi je jasno da protiv Fruhvirtove moram pokazati svoj najbolji tenis. I znala sam da moram stalno držati kontakt s njom čak i u onim trenucima kada mi ne ide sve od ruke na terenu. Borila sam se do kraja, vjerovala do kraja i uglavnom napravila sve ono što sam i zamislila prije meča“, rekla je nakon pobjede hrvatska tenisačica kojoj na putu prema polufinalu stoji Bjeloruskinja Arina Sabalenka, peta nositeljica.

U Melbourne ove godine Sabalenka igra u sjajnoj formi. Do četvrtfinala nije izgubili ni jedan set, a samo joj je Belinda Bencic u osmini finala uhvatila više od četiri gema po setu. No, u karijeri Vekić ima sjajnih 5-1 protiv gromovite bjeloruske tenisačice.

„Imam veliku prednost protiv nje u međusobnim mečevima, ali baš svaki dvoboj protiv nje je bio težak. Ništa drugo ne očekujem ni ovaj put. Ne smijem previše razmišljati o tome da je ovo četvrtfinale Grand Slam turnira i da mogu dogurati do polufinala. Jasno, bit će to veliki meč za obje, ali samo se moram držati svog plana i svog tenisa“, dodala je Vekić.


Reci što misliš!