Sport

bravo!

Novi uspjesi mladih šahista Šahovskog kluba Zadar

Novi uspjesi mladih šahista Šahovskog kluba Zadar
ŠK Zadar

Na nedavno održanom Prvenstvu Zadarske županije u šahu za kadete, u Zadru (19-20.11.), u organizaciji Šahovskog saveza Zadarske županije i Šahovskog kluba Casper, mladi šahisti Šahovskog kluba Zadar ostvarili su izniman uspjeh u svojim dobnim skupinama (U8-U16).

Tako je u dobnoj skupini U8 prvo mjesto sa maksimalnim učinkom zauzeo Adrian Petani (6/6), a njegov klupski kolega Luka Marnika izvrsno drugo mjesto. U dobnoj skupini U12 prvo mjesto je zauzeo Dmitro Krys, mladi ukrajinac sa zadarskom adresom, dok je Katarina Benić zauzela 1. mjesto u kategoriji U12 (ž), a njezin mlađi brat, Matej, 3. mjesto u kategoriji U10. 

Šimun Mrkić, Jure Tadić, Josip Jakšić i Adrian Gazić zauzeli su redom prva 4 mjesta u kategoriji U16, uz dodatak da je Jure Tadić, član hrvatske kadetske reprezentacije U12, ostvario najbolji rezultat i u kategoriji U14. 

Od 25-27.11. u hotelu Katarina, Selce, održava se pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u šahu za mlade U8-U18, u brzopoteznom i ubrzanom šahu, na kojem će boje Šahovskog kluba Zadar braniti mladi zadrani, Šimun Mrkić, Jure Tadić, i Adrian Petani član Šahovskog kluba ''Zadar'', u iznimno jakoj konkurenciji od preko stotinu šahista iz cijele Hrvatske. U ŠK Zadar očekuju dobre igre mladih šahista i nove uspjehe na ponos kluba i njihovih roditelja!


Reci što misliš!