Sport

#umjetničko klizanje

Zlatna pirueta Zagreba drugi puta u Sisku

Zlatna pirueta Zagreba drugi puta u Sisku
Nikola Cutuk/PIXSELL

Zlatna pirueta Zagreba, ugledno natjecanje u umjetničkom klizanju, i drugi će se puta, od 7. do 10 prosinca, održati u sisačkoj Ledenoj dvorani Zibel.

To je priopćeno ka konferenciji za novinare u Sisku, što je održana u organizaciji Hrvatskog klizačkog saveza i Športsko-rekreacijskog centra Sisak. 

Kako su najavili predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden, ravnatelj ŠRC-a Alan Franjković i drugi dužnosnici uključeni u organizaciju, sisačka će Ledena dvorana spremna dočekati 154 prijavljena natjecatelja i natjecateljica iz 38 zemalja, koji će sudjelovati na 54. Zlatnoj pirueti.

Ovo je drugi puta da se poznato natjecanje u umjetničkom klizanju održava izvan Zagreba, čija je ledena dvorana Doma sportova oštećena u potresu u ožujku 2020. godine.

Kako je Sisak jedini grad u Hrvatskoj koji ima sve potrebne tehničke uvjete za održavanje jednog takvog velikog natjecanja, Hrvatski klizački savez je već drugu godinu zaredom donio odluku da se natjecanje ne odgodi, nego da se i ove godine održi u Sisku. 


Reci što misliš!