Sport

Europski tjedan sporta

Započeo tjedan prepun sportskih aktivnosti diljem Hrvatske

Započeo tjedan prepun sportskih aktivnosti diljem Hrvatske
Ministarstvo turizma i sporta

Danas je na Trgu J.J. Strossmayera službeno započeo Europski tjedan sporta kojeg je otvorila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te kojeg Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalno koordinacijsko tijelo po osmi put organizira u Hrvatskoj

Ovaj projekt Europske komisije održava se istovremeno u svim državama Europske unije u tjednu od 23. do 30. rujna, a glavni cilj projekta je promicanje sporta te podizanje svijesti o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću u svakodnevnom životu.

3028404cb945c201ef24394df52c4b18.jpg?v=2„Jedan od strateških ciljeva Vlade Republike Hrvatske je uključivanje što većeg broja naših građana u sportske aktivnosti, a posebno se to odnosi na djecu i mlade. Zbog toga se ulaganje u sport povećalo za više od sto posto, a kontinuirano su rasla ulaganja i u vrhunski sport za krovna sportska udruženja i nacionalne sportske saveze, ali isto tako i za sportsku infrastrukturu kako bismo sport učinili što dostupnijim svima. Trenutačno je u fazi donošenja i novi Zakon o sportu kojim će se napraviti još dodatan iskorak, a posebno važno je što će se njime omogućiti i dodatna pomoć za podršku lokalnom sportu“, istaknula je ministrica Brnjac te se zahvalila svim partnerima koji su se i ove godine uključili u Europski tjedan sporta kao i  ambasadorima koji su svima inspiracija za aktivniji i zdraviji život. 


Reci što misliš!