Sport

liga nacija

Sve je spremno za okršaj na Maksimiru, Vatreni u dvoboj ulaze s dva boda manje

Sve je spremno za okršaj na Maksimiru, Vatreni u dvoboj ulaze s dva boda manje
Igor Kralj/PIXSELL

U četvrtak od 20.45 sati, Hrvatska i Danska zaigrat će u 5. kolu Lige nacije. Vatreni nakon četiri kola imaju sedam bodova i nalaze se na drugom mjestu, s dva boda manje od Danske.

“Rekao sam da su najbolja reprezentacija u našoj skupini i jedan od najboljih u Europi, kompaktni su, igraju agresivan i visoki presing, zajedno djeluju. Imaju malih problema s ozljedama, ali imaju bogat izbor igrača i zato sam tako kazao”, rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Naglasio je i da će Ivan Perišić zaigrati od prve minute na lijevom krilu, što znači da će Oršić čekati priliku s klupe.

Hrvatska i danska reprezentacija će u susretu Lige nacija predstaviti i nove dresove u kojima će zaigrati na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Katru.

Vatreni će zaigrati u svom prvom dresu s legendarnim kvadratićima, dok će Danci zaigrati u gostujućem crnom dresu.

“Magična crveno-bijela polja čine hrvatski dres najprepoznatljivijim na svijetu, a novi dizajn podsjeća me malo na 1998. godinu i legendarnu momčad koja je inspirirala moju generaciju. Također, jako mi se sviđaju atraktivan dizajn i privlačne boje na pričuvnom dresu, siguran sam da će biti jako popularan među našim navijačima,” izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić.

Trening na Maksimiru

Hrvatska i danska nogometna reprezentacija odradile su na stadionu Maksimir posljednje treninge uoči sutrašnjeg ogleda Lige nacija.

Na travnjaku maksimirskog stadiona prvo su trenirali Vatreni, a potom Danci, a kao što je uobičajeno treninzi su prvih 15 minuta bili otvoreni za medije.

Dvoboj između Hrvatske i Danske na rasporedu je u četvrtak u 20.45 sati na stadionu Maksimir, a u isto vrijeme u Parizu se sastaju Francuska i Austrija. Tri dana kasnije Hrvatska gostuje u Beču, dok će Danska ugostiti Francusku.

Uoči zadnja dva kola Danska vodi na vrhu ljestvice s devet bodova, Hrvatska ima dva boda manje, treća je Austrija sa četiri boda, a posljednji su svjetski prvaci i branitelji naslova pobjednika Lige nacija Francuzi s dva boda.

Podsjetimo, pobjednik skupine putuje na završni turnir Lige nacija koji je na rasporedu u lipnju iduće godine, dok posljednja ekipa seli u Ligu B.


Reci što misliš!