Sport

Košarka

Robert Sarver prodaje Phoenix Sunse i Phoenix Mercury

Robert Sarver prodaje Phoenix Sunse i Phoenix Mercury
AP Images

Američka profesionalna košarkška NBA momčad Phoenix Suns, član koje je i hrvatski igrač Dario Šarić, a koja je prošle godine igrala u velikom finalu doigravanja i ove godine imala najbolji omjer pobjeda i poraza, promijenit će vlasnika.

Aktualni vlasnik Sunsa i WNBA momčadi Phoenix Mercury Robert Sarver kazao je kako je u potrazi za kupcima nakon što ga je liga suspendirala na godinu dana te ga financijski kaznila s 10 milijuna dolara zbog rasističkih komentara te neprimjerenog rječnika i "seksističkog ponašanja" prema zaposlenicama.

Sarver je kupio Sunse 2004. godine za 401 milijun dolara, a trenutačna vrijednost kluba procjenjuje se na 1.8 milijardi dolara.

"Riječi zbog kojih duboko žalim zasjenile su dva desetljeća izgradnje organizacija koje su ojačale čitavo područje Phoenixa. Kao vjernik, vjerujem u put oprosta, ali u trenutačnoj neoprostivoj klimi postalo mi je bolno jasno kako to nije moguće. Što god dobroga sam napravio ili bih napravio ostat u sjeni onoga što sam rekao u prošlosti. Stoga sam započeo postupak potrage za kupcima kako Sunsa tako i Mercuryja", objavio je Sarver.


Reci što misliš!