Sport

#ponos

Sumić i Šare seniorski viceprvaci Hrvatske u streličarstvu

Sumić i Šare seniorski viceprvaci Hrvatske u streličarstvu

Državno prvenstvo Hrvatske u streličarstvu WA 720 + OR održano je u Splitu 17. i 18. rujna na terenu SC Park Mladeži u organizaciji Streličarskog kluba “Dalmacija” te pod pokroviteljstvom Hrvatskog streličarskog saveza.

Prvi dan na rasporedu su bili zakrivljeni luk (RB) i tradicionalni luk (TRB) dok su u nedjelju nastupali složeni luk (CU), goli luk (BB) te dugi luk (LB).

Na turniru je nastupilo oko 150 streličara a Streličarski klub „Zadar" predstavljalo je 8 streličara:

Dražen Furdi, Ivana Sumić i Silvija Domitrović u kategoriji seniora/seniorki  zakrivljenog luka (RB). U stilu tradicionalnog luka (TRB) Josip Šare , Ivica Mamut i Bruno Božić kao seniori te Luka Škara kao junior (U21). U stilu složeni luk Dražen Furdi nastupa kao senior. U stilu dugi luk Josip Šare nastupa kao senior dok Tomislav Košta nastupa kao veteran (M50+).

Natjecanje je počelo kvalifikacijskim rundama i na kraju prvog dijela naši natjecatelji ostvaruju sljedeće plasmane;  Furdi se plasira na 9. mjesto dok Sumić i Domitrović zauzimaju 3. i 4. mjesto i ostvaruju plasman u eliminacijski dio natjecanja. U tradicionalnom luku Šare zauzima 15. mjesto i uspijeva izboriti eliminacije dok  za Mamuta (18. mjesto) i Božića (24. mjesto) natjecanje završava . Luka Škara u juniorskoj kategoriji se plasira 3. i osvaja brončanu medalju.

U eliminacijskom dijelu natjecanja Dražen Furdi se susreće s Krešimirom Štrukeljom ( SK Katarina Zrinski) te gubi rezultatom 4:6 i ne uspijeva plasirati u ¼ finala. Silvija Domitrović se u polufinalu seniorki zakrivljenog luka susreće s prvoplasiranom Tihanom Kovačić (SK Navaho) te gubi rezultatom 2:6.

U matchu za broncu 2:6 gubi od Mije Manče (SK Katarina Zrinski) i završava kao četvrtoplasirana. Ivana Sumić u polufinalu pobjeđuje Miju Manče rezultatom 7:3 te ulazi u finale gdje gubi od Tihane Kovačić (SK Navaho) 0:6 i osvaja srebrnu medalju.

Josip Šare (TRB)  se susreće s drugoplasiranim iz eliminacija Robertom Potrkačom te gubi rezultatom 0:6 i ostvaruje ukupno 9. mjesto.
Drugog dana natjecanja za Streličarski klub „Zadar“ nastupaju: Dražen Furdi (CU), Josip Šare (LB) i Tomislav Košta ( LB veteran).

U eliminacijskom dijelu natjecanja Furdi se susreće s prvoplasiranim Marijom Vavrom ( SK Samobor) i gubi s rezultatom 135-143. Josip Šare u četvrtinu finala se plasira pobjedom 6:0 protiv Majstorovića Ivana (SK Kuna) te se u polufinalu susreće s prvoplasiranim Darijom Maroševićem ( SK Kuna) no uz malo sreće i dobrog pucanja rezultatom 6:4 uspijeva izboriti finale u kojem osvaja srebrenu medalju rezultatom 2:6.
Tomislav Košta osvaja brončanu medalju u stilu Dugi luk veterani te ukupno SK „Zadar“ osvaja 2 srebrene i 2 brončane medalje na ovom državnom prvenstvu što je sjajan uspjeh.

Državno prvenstvo označava kraj sezone pucanja na otvorenom pa se s nadolazećim hladnijim danima turniri prebacuju u zatvorene prostore dvorana. SK Zadar osnovan je, inače, 10. ožujka 2010. i trenutno ima tridesetak stalnih članova, no brojka konstantno raste, a posebno se naglašava porast članova i članica mlađih dobnih kategorija.

Primarna djelatnost, sukladno Statutu, obuhvaća okupljanje djece, mladeži i drugih osoba koje se žele baviti streličarstvom, provođenje sportske obuke i sportske pripreme članova u streličarstvu, sudjelovanje u sportskom natjecanju u streličarskom sportu, poticanje stručnog usavršavanja sportaša, trenera i drugih osoba, suradnja sa sportskim udrugama koje podržavaju ciljeve udruge i poticanje mladih da se bave sportskim aktivnostima.

Njeguje se i rekreativno gađanje lukom i strijelom za sve zainteresirane, bez obzira na spol i dob, a kao jedini aktivan streličarski klub na županijskom prostoru okuplja 10-15 registriranih natjecatelja i natjecateljica u različitim disciplinama, stilovima, uzrastima i kategorijama, među njima i više nositelja medalja, nekoliko državnih prvaka i prvakinja, nacionalnih rekorderki i rekordera.
 


Reci što misliš!